Gençlere hareketli yaşam tavsiyesi

2002 yılından bu yana 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa hareketlilik haftası kutlamalarına bu yıl Nilüferliler de bir dizi etkinlikle dahil oluyor. Motorize trafiğin azaltılması, bisiklet kullanımı ve sürdürülebilir hareketlilik türlerinin kullanımının teşviki ile kişilerin yaygın tercihlerinin çevresel etkileri hakkında farkındalık oluşturulması amacıyla düzenlenen etkinliklerden birine Özel 3 Mart Eğitim Kurumları ev sahipliği yaptı. Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Dilber Dereli, 3 Mart Eğitim Kurumları öğrencilerine Avrupa Hareketlilik Haftası’nın amacı ve Nilüfer’deki etkinlikler hakkında bir konferans verdi.

Nilüfer Belediyesi’nin yürüyüş yolları, bisiklet yolları ağı, Nilespit uygulaması ve bisiklet odaklı hizmet ve faaliyetleri hakkında bilgi veren Dereli, özellikle gençlerin vakitlerinin büyük bölümünü televizyon, bilgisayar, tablet ve akıllı cep telefonlarına ayırmalarının toplum sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Dereli, çocuklara ilçedeki sportif faaliyetlere ve Nilüfer Belediyesi Mysia Yolları ile Fadıllı Havacılık Tesisleri gibi alanlarda alternatif doğa sporlarına yönelmeleri tavsiyesinde bulundu.