haber

Göçmen Konutları’nda büyük iftar buluşması

Nilüfer Belediyesi’nin geleneksel hale gelen Ramazan İftarları devam ediyor. Birlik ve beraberliğin canlandığı, dayanışma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı iftarlarda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de halkla bütünleşerek aynı sofrada bir araya geliyor.

 

Ali Durmaz Stadyumu’nda kurulan iftar sofrasında Balkan ve Kurtuluş Mahallesi sakinleri buluştu. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi meclis üyeleri, Balkan ve Kurtuluş Mahallesi muhtarlarının yanı sıra 1500’ü aşkın vatandaşın katıldığı iftarda ezanın okunmasıyla birlikte oruçlar açıldı.

 

Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası’nın seslendirdiği tasavvuf eserleri geceye ayrı bir anlam katarken, iftarın ardından sahne alan Nilüfer Belediyesi Tiyatro ekibi de ‘Demokrasi Gemisi’ adlı ortaoyununu sergiledi.

 

Ramazan Sokağı’nda Yozgatlılar gecesi

Nilüfer Belediyesi önündeki Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nda da bu kez Yozgatlılar buluştu. Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği etkinliklerde yöreye ait türküler seslendirilirken, davul zurna eşliğinde de halaylar çekildi.

 

Bursa Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Serhat Baran da söylediği türkülerle geceye ayrı bir renk kattı. Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, gecenin sonunda Dernek Başkanı Serhat Baran’a çiçek verdi.