haber

Gölyazı’da “Gölkuşu” ile tekne turu keyfi başlıyor

2 bin 400 yıllık tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle ünlü Gölyazı’yı turizm merkezi yapmak için çok sayıda projeyi hayata geçiren Nilüfer Belediyesi bu amaçla önemli bir çalışmayı daha başlatıyor. Gölyazı’ya gezmeye gidenler  “Gölkuşu” adı verilen tekne ile de gezinti yapabilecek.

 

Nilüfer Belediyesi’nin göl şartlarına uygun olarak yaptırdığı “Gölkuşu” isimli tekne, Gölyazı’ya gelen turistlere, yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak. Gölyazıda’ki altyapı çalışmaları nedeniyle bir yıldır Nilüfer Belediyesi’nin Alaaddinbey Hizmet Binası’nda bulunan garajda bekletilen tekne, vinçle TIR’a yüklenerek, yaklaşık 3 saatlik çalışma sonucunda Gölyazı’ya getirildi. Dikkatli bir çalışma sonucunda 15 metre uzunluğundaki 20 kişilik “Gölkuşu” isimli tur teknesi, suya indirildi.

 

Gölyazı için yeni bir projeyi daha hayata geçirmenin heyecanını yaşadıklarını söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Gölyazı’ya gelen konuklarımız rahatlıkla ister Gölyazı halkının açık tekneleriyle, isterlerse de Nilüfer Belediyesi’nin kapalı “Gölkuşu” isimli teknesiyle gölün keyfini çıkarabilecekler” dedi.

 

Bozbey: Amacımız güvenli tekne turu

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü Gölyazı’da turizmin gelişmesi amacıyla önemli çalışmalar yaptıklarını ve daha birçok projeyi da hayata geçireceklerini söyleyen Başkan Bozbey, Gölkuşu ile gölde güvenli tekne turları yapılacağını belirtti. Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak 20 kişilik bir tekne yaptırdık. Bu tekne göl şartlarına uygun bir tekne. Kapalı, her türlü güvenlik önlemi alındı. Çünkü biz bunu önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın güvenli seyahati ve orada bunun keyfini çıkarmaları bizim için çok önemli. Aksi takdirde başka türlü sorunlarla karşılaşabiliriz” diye konuştu.

 

Tekne turları ile Gölyazı’da iskele yaptıklarını söyleyen Başkan Mustafa Bozbey şöyle devam etti: “İskelemize Gölkuşu adını verdiğimiz teknemizi indirdik. 2-3 noktada daha iskeleler planlıyoruz. İskeleleri planladığımız alanlarda Gölyazı’ya gelen konuklarımız rahatlıkla ister Gölyazılı halkının açık tekneleriyle, ister Nilüfer Belediyesi’nin kapalı “Gölkuşu” isimli teknesiyle gölün keyfini çıkarma imkânı bulabilecekler. Gezi anında etrafa baktıklarında Gölyazı’nın 2 bin 400 yıllık tarihini görme keyfini de yaşayacaklar.”

 

“Gölkuşu” isminin nereden geldiğini de anlatan Başkan Bozbey, “Yıllar önce Bursa merkezden ile Gölyazı arasında yolcu taşıyan minibüslerin üzerinde ‘Gölkuşu’ yazardı. Gölyazı’ya giden tüm minibüsler ‘Gölkuşu’ tabiriyle anılırdı. Biz de onların anısına tekneye ‘Gölkuşu’ dedik. Teknemizde bir süre deneme sürüşleri yapılacak. Deneme sürüşlerinden sonra seferlere başlayacak” ifadelerini kullandı.

 

“Tekne sahiplerine eğitim verilecek”

Gölyazı’da tekne turu yapanların yanlış bir düşünceye kapılmamalarını da isteyen Başkan Bozbey, “Kimse ‘Nilüfer Belediyesi buraya geldi bizim ekmeğimizle mi oynayacak?” diye bir düşünceye kapılmasın. Böyle bir düşünce yok. Biz orada kooperatif çatısı altında tüm tekneleri birleştirerek güvenli tekne turlarının yapılmasını sağlamak istiyoruz. Amacımız sadece tekneyi güvenli hale getirmek değil aynı zamanda tekne kaptanlarını ve sahiplerini de iyi bir eğitimden geçirmek. Böylece göldeki tekne turlarına katılanlar karaya güvenle ulaşabileceklerini bilecekler. Onun için öncülük yapıyoruz. Bu öncülükle birlikte onları bir adım daha ileri götürmenin mücadelesini veriyoruz. Tekne sahiplerimiz müsterih olsun. Biz onlarla birlikte Gölyazı’nın sadece iç turizm potansiyelini değil, dış turizm potansiyelini de artıracak projeler ortaya koyacağız. Yeter ki Gölyazılılar sahip çıksın ve korusun” dedi.

 

 “Projelere destek gelirse gölyazı gelişir”

Gölkuşu’nu geçen yıl göle indirmeyi planladıklarını ancak bunu gerçekleştiremediklerini belirten Bozbey, “Altyapı çalışmaları devem ettiği için bir yıldır bekletiyorduk. Bu bizim Gölyazı’da yaşadığımız en önemli sorunlardan bir tanesi” ifadesini kullandı.

 

Gölyazı’daki esnafın hijyen kurallarına uyması konusuna da büyük önem verdiklerini kaydeden Mustafa Bozbey şöyle konuştu:  “Çünkü oraya gelen misafirlerimizin mutlu ve memnun olarak ayrılmalarını istiyoruz. Bunun için de belediye olarak ne yapılması gerekiyorsa mutlaka yapacağız. Bu kararımız kesindir. Bundan sonra Gölyazı’ya gelecek olanlar hem hijyen bir ortamda gıdalarını tüketecekler, hem güzel ortamlarda oturacaklar, hem de gölün keyfini çıkaracaklar. Bütün bunlar ancak Gölyazı halkının projelere destek ve sahip çıkması ile mümkün olacaktır. Altyapı bittikten sonra satın aldığımız ama bir türlü orada faaliyete geçiremediğimiz diğer araçlarımızı da göndereceğiz. Onlar da sürpriz olsun.”