haber

Gölyazı’da turizm coşkusu

Tarihi ve doğal güzellikleriyle Bursa turizminde önemli bir yere sahip olan Gölyazı, hafta sonu renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bursa’da 7 Nisan’da başlayan Turizm Haftası etkinliklerinin finali Gölyazı’da düzenlendi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik’in yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı kutlamalar renkli görüntülerin yaşanmasına sahne oldu. Nilüfer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’nun verdiği konserle keyifli dakikalar yaşayan izleyenler, halk dansları gösterilerine de ortak olunca coşku dolu anlar yaşandı. Başkan Mustafa Bozbey de koro ile birlikte türkü söylerken performansından dolayı izleyenlerden büyük alkış aldı.

Gölyazı’ya Nilüfer Belediyesi olarak hak ettiği değeri vermek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Mustafa Bozbey, “4 yıldır Nilüfer Belediyesi bu bölgeye imar sorunları olduğu için maalesef sınırlı şekilde hizmet verebiliyor. Gölyazı sahip olduğu değerlerle daha iyi hizmetleri hak ediyor. Gümüştepe’de olduğu gibi imar sıkıntısını aşmayı planlıyoruz. Buradaki insanlar şehre ihtiyaç duymadan geçimini sağlamalı. 2 bin yılı aşkın tarihe sahip Gölyazı, Bursa’da turizmin merkezi olmalı,” dedi.

Gölyazı’nın turistik değerlerine dikkati çeken Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ise, “Turizmin olmazsa olmazları vardır. Ulaşım, güvenlik, hizmet ve istikrar turizmin vazgeçilmezidir. Bursa her yönüyle farklı bir şehir. Bu güzelliklerden biri de Gölyazı’dır ve bu bölge hak ettiği değeri almalıdır. Bölgenin sıkıntılarının çözümü için bizde elimizden geleni yapacağız,” diye konuştu.

Gölyazı’ya bisikletli giriş

Turizm Haftası kutlamaları öncesi protokol üyeleri Gölyazı girişinden merkezine bisikletle geldi. Renkli görüntülerin oluştuğu ulaşım sırasında Başkan Bozbey ve protokol üyeleri uygulanması planlanan proje öncesi değerlendirme yaptı. Hedeflerinin dünyanın birçok yerinde turistik bölgelerde olduğu gibi bölge merkezinin araç trafiğine kapatılması olduğunu kaydeden Başkan Bozbey, gelen konukların girişte araçlarını bırakıp, bisiklet yoluyla merkeze ulaşımın sağlanmasını planladıklarını söyledi. Böylece bölgenin merkezinde rahatlama olacağını kaydeden Bozbey, gelen konuklarında ada etrafında ve içerisinde daha keyifli anlar yaşayabileceklerine dikkat çekti.