haber

Gölyazı’da yeni bir sayfa açılıyor

Yıllardır Türkiye’nin gözde turizm merkezleri arasında gösterilmesine rağmen, kurumların uzun süren altyapı çalışmaları, yapısal sorunlar ve Gölyazı sakinlerinin kurumlarla eş güdümlü bir turizm politikası geliştirememesi gibi nedenlerle hak ettiği değeri tam anlamıyla göremeyen Gölyazı’da yeni bir sayfa açılıyor.

Yeni dönemde her fırsatta Gölyazı yerleşiminin tam anlamıyla bir turizm merkezi olabilmesi için tüm paydaşların ama öncelikle Gölyazı sakinlerinin ortak bir anlayış ve iş birliği içerisinde hareket etmesinin önemi vurgulayan Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, makamında Gölyazılı konuklarını ağırladı.

Gölyazı’da kurulu bulanan Gölyazı Balıkçı Kadınlar Derneği, Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi ile Su Ürünleri Kooperatifi üyeleri, ziyarette yerleşimin turizmini geliştirmek ve yaşanan sorunların çözümü için birlikte hareket etme kararı aldıklarını ilettiler.

Gölyazı sakinlerinin işbirliği halinde hareket etmesinin, Nilüfer Belediyesi ve diğer kurumların geliştirdiği projelere destek vermesinin önemini vurgulayan Başkan Erdem “Bizler Gölyazı’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin hak ettiği değeri görmesini, ülkemizin sürdürülebilir niteliklere sahip turizm değeri olarak varlığını yüzyıllarca daha devam ettirmesini istiyoruz. Gölyazı ile ilgili attığımız her adımın aslında tek amacı bu. Bu noktada sizin birlikteliğiniz önemli. Örneğin bu küçük yerleşimde bir takım anlaşmazlıklardan dolayı ayrı ayrı kurulan iki kadın derneğimizin birleşme kararı aldığını öğrendim. Bunu, siz Gölyazılıların ortak hareket etme konusunda açtığınız yeni bir sayfa olarak değerlendiriyorum. Böylece sizlere desteğimiz daha da kolaylaşacak” dedi. 

Ziyarette Gölyazı Balıkçı Kadınları Derneği’nin kurmayı planladığı ortak gıda işletmesi, Gölyazı Turizm Geliştirme Kooperatifi’nin gölde gerçekleştirdiği sandal turları, Su Ürünleri Kooperatifi’ne ait binanın çevre düzenlemesi ve sosyal donatı alanlarıyla turizme kazandırılması ile mezat alanı düzenlemesi gibi başlıklar ele alındı.