haber

Gölyazı uçurtmalarla şenlendi

Yüzlerce Nilüferli'nin rengarenk uçurtmalarla katıldığı, organizasyonda en özgün ve en başarılı uçurtmalar dereceye girebilmek için havalandı.  Anne babaların da en az çocuklar kadar eğlendiği şenlikte gökyüzü rengarenk uçurtmalarla kaplandı. 

Pilot Bülent Yalçın’ın model uçak gösterisi yaptığı organizasyon sonunda başkanlığını Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu’nun üstlendiği jüri, büyüklüğü, uçma kabiliyeti ve tasarımı ile dikkat çeken uçurtmaları değerlendirdi.

Değerlendirme sonunda Atatürk silueti ile tasarlanan Buse Yüksel’e ait uçurtma birinci oldu. Salih Taşkekin’in uçurtması ikinci, Tuna Duran’ın uçurtması ise üçüncü seçildi. Birinci seçilen uçurtmanın sahibine model uçak hediye edilirken, ikinci seçilen uçurtmanın sahibine günün anısına model helikopter hediye edildi.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey şenlik katılımcılarına teşekkür ederken, dereceye giren uçurtma sahiplerini tek tek kutladı. Nilüfer Belediyesi öncülüğünde Nilüfer Belediyespor ve Nilüfer Sportif Havacılık Kulübü iş birliğiyle oluşturulacak yamaç paraşütü eğitim alanı ve okulu için çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Bozbey, Akçalar’da yapımına başlanan yamaç paraşütü ve model uçak pistinde sona gelindiğini, önümüzdeki günlerde Nilüfer’in sivil havacılık alanında da önde gelen merkezlerden biri haline geleceğini söyledi