haber

Görme engelli kursiyerler bilgisayar sertifikalarına kavuştu

Nilüfer Belediyesi Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi’nde, Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi ve Nilüfer Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen bilgisayar kursu tamamlandı.

 

368 saat süren kursta görme engelli bireylere, ekran okuyucu program ile bilgisayarda klavye, word, excel, internet, e-posta, dosyalama, yazı biçimlemeye kadar birçok konuda eğitim verildi. Kendisi de görme engelli olan kurs öğretmeni Bayram Yılmaz “Görme engelli arkadaşlarımız bilgisayar kullanmayı öğrenerek, günlük yaşamdaki birçok ihtiyaçlarını karşılayabilecekler. Kolaylıkla telefon, su, elektrik faturalarını ödeyip, internet mağazalarından alışveriş yapabilecekler. İnternetten istedikleri bilgiyi araştırarak bulabilecekler. En önemlisi de aldıkları sertifika ile iş yaşamına katılma yolunda büyük bir adım atmış olacaklar” dedi.

 

Katılımcıların sertifikalarını, Nilüfer Belediyesi Engelliler Hizmet Birimi adına Nilgün Gülay ve Gülşah Toy Kaplan, Nilüfer Halk Eğitim Merkezi adına Mehmet Turan ve Bayram Yılmaz verdi.

 

Sertifikalarını alan görme engelli bireyler artık bilgisayarı rahatça kullanabilecek olmanın mutluluğunu törene katılanlarla paylaştı.