haber

Günaydın seçim hedefini Nilüfer’de açıkladı


CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli, İlhan Demiröz, İl Başkanı Metin Çelik ve Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin eşliğinde Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile bir araya gelen Günaydın, “Nilüfer Belediyesi’nin, İzmir’de, Kadıköy’de olduğu gibi kendi bölgesindeki başarılarının farkındayız. Daha çağdaş, istismara dayanmayan bir sosyal belediyecilik ortaya konulması ve kent yaşamının sürdürülebilir şekilde planlanması bizim için son derece önemli.”dedi. Günaydın, partisinin 2014 yılı yerel seçimleri için hedefini ise “Bursa’da Nilüfer’in yanına çok sayıda ilçe belediyesi koymamız ve Büyükşehirde çok daha iddialı konuma gelmemiz gerekiyor. Önümüzdeki 13 aylık zaman dilimini bu doğrultuda değerlendireceğiz. 2014 Mart ayından sonra Nilüfer Bursa’da yalnız bir belediye olmaktan kurtulacak” sözleri ile açıkladı.
İki gün Bursa’da kalarak, çeşitli temaslarda bulunacak olan Günaydın’ın ziyaretinden memnuniyet duyduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de görevde olduğu 1999 yılından bu yana Nilüfer’in geçirdiği değişim ve hızlı gelişim hakkında bilgi verdi. Nilüfer seçmeninin ortaya konulan sosyal demokrat ve çağdaş yönetim anlayışına gösterdiği takdirin, kendilerine farklı belediyecilik anlayışı uygulamalarını hayata geçirme olanağı sunduğunu kaydeden Bozbey “Bu anlayış sayesinde Türkiye’de ve Avrupa’da örnek gösterilen bir belediye halinde geldik” diye konuştu. Sosyal belediyeciliğin son örneğini “Başkan Nilüfer’i Dinliyor” projesini yaşama geçirerek verdiklerini vurgulayan Bozbey, 20 kişiden oluşan ekibin Nilüferlileri tek tek ziyaret etmeye başladıklarını anlattı. 
Nilüferlilere bu ziyarette QR kod adı verilen bir sistemin de sunulduğunu açıklayan Başkan Bozbey, böylelikle akıllı telefonlar aracılığıyla etkinliklerden yurttaşların haberdar edilebildiğini aktardı.