haber

Halk Evi’nin atık suyu arıtılarak tekrar kullanılacak

Nilüfer Belediyesi, çevreye duyarlı projelerine bir yenisi ekliyor. Nilüfer Belediyesi, Alman GreenLife ve Bergmann firmaları iş birliğiyle, Halk Evi’ne atık su arıtma tesisi kuracak. Alman hükümetinin desteklediği evsel atık su arıtma tesisi projesi kapsamında, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Alman GreenLife Müdürü Friedhelm Neumann arasında protokol imzalandı. Floteks Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel’in Almanya’daki çabaları ve desteğiyle, Alman kalkınma kuruluşu olan sequa gGmbH ve Alman firmalarından elde edilen hibeyle hayata geçirilecek proje sayesinde, Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nin atık suları arıtılarak, bahçe sulama sistemlerinde kullanılacak. İlgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, Teknoloji Transfer Ofisi, BUMİAD, BUSİAD, Rumeli İş Adamları Derneği ile NOSAB’ın da paydaşlar arasında yer aldığı projede, arıtılmamış atık suyun çevreye sızmasının, tahliye edilmesinin engellenmesi ile su kirliliğinin insanlar, hayvanlar ve çevre üzerindeki etkilerini azaltmaya katkıda bulunması hedefleniyor.


Proje hayata geçtiğinde, gerçekleştirilecek eğitimler sayesinde öncelikle Bursa’nın ve Türkiye’nin, Avrupa çevre normlarına uyumu konusunda da önemli bir adım atılmış olacak. Atık suyun arıtılarak tekrar kullanılabilmesinin önemine değinen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projenin Nilüfer Belediyesi Halk Evi’nde uygulanarak, örnek olacağını ifade etti. Başkan Bozbey, “Nilüfer Belediyesi olarak hayata geçireceğimiz projeyle, örnek olmak istedik. Temel anlayışımız, projenin, ev ve sitelerde de uygulanabilirliğini göstermek. Bu sayede, çevre kirliliğini de önlemiş olacağız” dedi.


Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yürütülecek olan projeye, gerekli analiz işlemlerinin ardından 2018 yılının Haziran ayında başlanacak ve aynı yıl içinde hayata geçirilecek. Projenin yürütülmesinde GreenLife firması da 2020 yılının ilk yarısına kadar denetimlerini ve eğitimlerini sürdürecek.