haber

Hayvan sevgisiyle sanatı bir araya getiren sergi

 “Sokak hayvanları için ne yapabilirim?” sorusuyla yola çıkan Gülseren Ulusoy ve Gülden Bozkurt kardeşler, ilk önce sokak hayvanları sahiplendiler ardından da can dostlar için yaptıkları sanat eserlerini sergiye dönüştürdüler.


Gülseren ve Gülden kardeşlerin Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda açtıkları “Sokak Hayvanları İçin” adlı serginin açılış törenine Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu’nun yanı sıra sanatçıların yakınları ve hayvanseverler katıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, sanatın ve hayvan sevgisinin birleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Adil Kayaoğlu, “Ben öncelikle Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Bunca yıllık birikimlerini düşünerek, tasarlayarak yapmışlar ve buraya gelip bu sergiyi açtılar. Aslında Türk kadınına örnek olacak bir proje bu. Bütün kadınlarımız bu tür eğitim alıp da hem aile ekonomisine katkıda bulunmak, hem sokak hayvanlarına katkıda bulunarak çevresine ışık saçmalı. Türk kadınının mutlaka ve mutlaka bir hobisi olması lazım ve boş vakit harcamaması lazım. Onun için bu anlamda emek veren Gülseren ve Gülden hanımlara teşekkür ediyorum” dedi.


Gülseren Ulusoy ve Gülden Bozkurt’un “Sokak Hayvanları İçin” adlı sergisinde 200’ün üzerinde rölyef ve kurutulmuş yapraklardan yapılmış sanat eseri bulunuyor. Sergiden elde edilecek gelirle sokak hayvanlarına mama yardımı yapacak olan Gülseren ve Gülden kardeşlerin Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’ndaki “Sokak Hayvanları İçin” sergisi 21 Kasım tarihine kadar ziyarete açık kalacak.