Attıkları her ilmek ile hem para kazanan hem de meslek sahibi olan kadınlar, dokudukları halıları “Akçalar Halısı” adı ile marka haline getirmekte kararlı. Mesleki eğitim konusunda birçok başarılı çalışmaya imza atan Nilüfer Belediyesi, kırsal bölgelerde kalkınmaya yönelik desteğini farklı alanlarda sürdürüyor. Akçalar’da kadınların istihdama katılması ve kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin yeniden hayat bulması amacıyla başlatılan proje kapsamında 12 kadın eğitim alıyor. Bursa Soroptimist Kulübü iş birliğiyle düzenlenen halı dokuma kursuna ilgi yoğun. Haftanın beş günü belediyenin hizmet binasında kadınlara eğitim veren Songül Naz “Kursiyer arkadaşlarımız kısa sürede bu işi öğrendi. İlk halılarını bitirmek üzereler. Kurs bitiminde Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alacak olan arkadaşlarımız, elleri alıştığında 2 metrekarelik bir halıyı bir hafta gibi kısa bir sürede tamamlayabilecek düzeye ulaşmış olacaklar.” dedi.

Üretilen halıların satışı için Malatya’da faaliyet gösteren bir işletme ile anlaşmaya varıldığını söyleyen Nilüfer Belediyesi Akçalar Sorumlusu Fikriye Eker ise “Kadınların göstereceği ilgi ve sağlanacak yeni destekler ile tezgah sayımızı arttırabilir ve böylece Akçalar halkına yeni bir iş sahası açmış oluruz.”diye konuştu.  

Atölyede Bursa türküleri söyleyerek çalışan ve attığı her ilmek ile para kazanırken meslek sahibi olan kursiyerlerden Kadriye Sargın ise “Kursa katılma düşüncemizi eşlerimiz ile paylaştığımızda onlar da bizi destekledi. Bizler de ev ekonomimize destek sağlamaya başladık. Arkadaşlarımız ve komşularımızla halı dokumak eğlenceli, ilk başlarda zorluk çeksek de elimiz alışmaya başladı. Nilüfer Belediyesi’ne mahallemizde böyle bir kurs açtığı için teşekkür ederiz.” dedi.