haber

Huzurevi sakinlerine güzellik bakımı

Nilüfer Belediyesi İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nde kalanların en iyi şartlarda yaşamaları için yapılan çalışmalara her geçen gün yenileri ekleniyor. Sosyal etkinliklerle günlerini dolu dolu yaşayan huzurevi sakinlerinin bakımları da ihmal edilmiyor. Bu kapsamda huzurevinde kalan herkese ücretsiz olarak el, ayak ve cilt bakımı yapıldı. İlk olarak manikür ve pedikür bakımı yapılan huzurevi sakinlerinin ciltlerine maskeler de uygulandı. Uzmanlar tarafından yapılan bakımların ardından huzurevi sakinleri daha parlak canlı bir cilde kavuştu.


Bakım sonrası mutlulukları yüzlerine yansıyan huzurevi sakinleri, sevinçlerini dile getirdi. İnci ve Taner Altınmakas Huzurevi’nde her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen Tomris Könemek, “Daha önce bakım yaptırıyordum, ama bir senedir fırsat bulamıyordum. Bugün böyle bir hizmeti almaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi. Bir başka huzurevi sakini Ayşe Gökçen de ilk defa bakım yaptıracağını söyleyerek “Güzelleşeceğiz, seviyorum. Kırışıklıklarımız düzelecek” diye konuştu. Huzurevi’nin 103 yaşındaki sakini Halil Gürdaş da uzun zamandan beri bakım yaptırmak istediğini belirterek “Kendim gidip bakım yaptırmak istiyordum ama bugün buraya geldiler ve bizleri mutlu ettiler” şeklinde konuştu.

 

“HER YAŞTA GÜZELLİK İSTENİYOR”

  

Huzurevi sakinlerinin bakımlarını gönüllü olarak üstlenen Bursa Ayak Sağlığı Merkezi ve Ma-i Güzellik Merkezi sahibi Dr. Bahar Kahraman da “Nilüfer Belediyesi’nin bize sağladığı imkânla burada bakım isteyen misafirlerimize gönüllü olarak bu hizmeti vermek istedik. Bu bir sosyal sorumluluk projesi. Huzurevi sakinlerinin ayaklarının, tırnaklarının bakımları, batık tırnak, nasırlı tırnak, siğil bakımlarını yapıyoruz. Her insan her yaşta güzel olmak ister. Bu anlayışla bu hizmeti veriyoruz” dedi.


Huzurevi sakinlerine cilt bakımı, ayak bakımı, el bakımı, ayaktaki kalınlaşmış tırnakların inceltilmesi, nasır, siğil tedavileri uyguladıklarını söyleyen Dr. Kahraman, olumlu tepkiler aldıklarını ve 45 gün arayla bu hizmeti vereceklerini belirtti.