haber

İhsaniye Kent Meydanı’nda yer altı otoparkının temeli atıldı

İnsan öncelikli projelerini bir bir hayata geçiren Nilüfer Belediyesi İhsaniye Kent Meydanı kapsamında yapılan ve büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan yeraltı otoparkının temelini attı. Düzenlenen törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ve çok sayıda davetli katıldı.  

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeni başlayan 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılına değinerek, “Yaklaşık 17 milyon öğrenci bugün ders başı yapacak. Bir ülkenin gelecek neslinin sağlam bir eğitim alması şart. Önce sağlık değil önce eğitim gerekir. Eğitimli bilinçli insan sağlığını koruyabilir. Her işin başı eğitim. Eğitim, bir ülkenin en önemli meselesidir. 

Eğitim, çağdaş bir düzeyde, bilimsel yöntemlerle yapılırsa, o ülkeyi kalkındırabilecek en önemli unsurdur. Ben geleceğimizin bu bakış açısıyla, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda, düşlediğini yapabilen donanımlı bireyler yetiştirilerek oluşturulmasını umut ediyorum ve tüm öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum” dedi. 

Nilüfer’de Kent Meydanı’nın yıllardır süren bir özlem olduğunu da vurgulayan Başkan Bozbey şöyle konuştu:  “Yıllardır kent meydanı projesinden bahsediyoruz. 1999 yılında meydan konusu yokken biz bunu ortaya attık. Birçok mahalleye meydan yapsak da yıllardır kent meydanı özlemimiz sürdü. Bu özlem yıllardır özellikle resmi kurumlar arası sorunlardan dolayı gecikti. Çağdaş, modern yapısıyla Bursa’nın vitrini haline gelen Nilüfer’de uygulanan projeler Bursa’ya, Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Her yıl artan nüfusuyla hızla büyüyen Nilüfer’de kurum olarak insan öncelikli projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Her yıl nüfus artıyor ve yılda 36 bin göç alan Bursa’da 24 bini Nilüfer’e geliyor. Artan nüfusa göre Nilüfer’de yurttaşlarımızın nefes alabilecekleri alanlar oluşturuyoruz.

"Bunun yanı sıra her türlü ihtiyaçlarını da karşılayabilmeleri için planlamalar yapıyoruz. Nilüfer, daha şimdiden adeta Bursa’nın merkezi konumuna geldi. İnsanların sosyal, kültürel hatta eğitimle ilgili, alışveriş gereksinimlerini de karşılayacak meydan ihtiyacı da artık doruk noktasında. İşte bir kent yöneticisi olarak bu ihtiyaca yanıt verebilmek başlıca görevimiz.”

Uygulamaya geçirilen projelerin bölgede hareketliliği arttıracağını ifade eden Bozbey şöyle dedi: “Burada planladığımız Kent Meydanı; belediye hizmet binası, Nilüfer Nikahevi, Agora, kültür merkezi, Cengiz Göllü Spor Salonu gibi unsurlarıyla, kamu binalarının da yer aldığı düşünülürse, “meydan” kelimesinin tam karşılığını verecek. Yaratacağı sosyal ve ticari hareketlilik ile kent merkezinin önemli bir tamamlayıcısı olacak. Nilüfer Belediyesi artık burada hizmet verecek. Hal böyle olunca bölgedeki hareketlilik artacak ve araç parkı konusunda ciddi bir gereksinim ortaya çıkacak. Belediye binası da tamamlanmak üzere. Bütçemizden kaynak ayırmadan kat karşılığı olarak hayata geçirdik. Yakın zamanda taşınacağız ve 30 Mart’a kadar Nilüfer’e hizmet etmeye devam edeceğiz. İnsanın mutluluğu ve gülümsemesi bizim için çok önemli. Bölgede ayrıca kültür alanında var ancak burada çok ciddi sorunla karşılaşıyoruz. Kentin geleceğine destek olmayı düşünmeyen bazı bürokratlar burayı imar açısından değiştirerek resmi bina yapma çabasında bulundular ama bizde buna karşı çıkıyoruz. Bunu tüm siyasilerden bekliyoruz. İlgili makam ve kişilerle görüşerek durumu paylaştım. Bir kente meydanı bütünleştiren kültür merkezi, sosyal alanlardır. Hepsi var ancak olan kültür alanının değiştirilmesi son derece yanlıştır. Bu konuda ilgililerin destek vermesini ve adım atmasını bekliyoruz.”

Yer altı otopark projesinin teknik detayları hakkında da bilgi veren Başkan Bozbey, “12 bin metrekare alana sahip olan yer altı kapalı otoparkı ile büyük bir ihtiyacı gidereceğiz. Nilüfer Kent Meydanı’nın toplam kullanım alanı 17 bin metrekare olacak. Üzerinde meydan ve çevre düzenlemesi yapılacak olan otoparkın, yaklaşık 500 araçlık kapasitesi var. Yap-İşlet-Devret modeliyle hayata geçireceğimiz projenin aslında teslimi bir yıl sonra ama biz, önümüzdeki bahar aylarında hizmete başlamasını hedefliyoruz. Altı otopark, üstü ise meydan olacak bu alan, Nilüfer’in kalbine çok yakışacak. Halkın rahatça hareket edebileceği alanda, 2 bin 600 metrekare büyüklüğünde, içerisinde Nilüfer çiçeklerinin de yetişeceği süs havuzu bulunacak. Bitkisel yeşil alanların yanı sıra fıskiyeli ıslanma havuzu da bu alanın unsurlarından olacak. Ayrıca pek çok etkinliğin düzenleneceği bir meydan olacak burası ve anıt heykelle birlikte alanımız farklı bir görünüm kazanacak. Nilüfer’de insan öncelikli projelerle fark yaratmaya devam edeceğiz. Eğitim, sanat, bilim ve spor kenti olma yolunda hızla ilerliyoruz, önemli bir yol aldığımızı da düşünüyorum,” diye kaydetti.

 Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç da Nilüfer Belediyesi’nin bölgede çok önemli olan bir ihtiyacı giderdiğini kaydederek, diğer bölgelerde de ihtiyaca göre aynı projelerin uygulanması gerektiğini belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da Türkiye’de en çok ihale, imar ve otopark yönetmeliklerinin değişime uğradığını ifade ederek, ihale yönetmeliğinin son 10 yılda yirmiyi aşkın kez değişime uğradığını dile getirdi. Tayan  bu istikrarsız tablonun insan hayatını zora soktuğunun da altını çizdi. Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve beraberindeki protokol, butona basarak yer altı otoparkının temelini attı.