haber

İnsan Hakları ve Medya Okulu Bursa’dan başladı

Kaos GL Derneği’nin Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 2006 yılından bu yana sürdürdüğü “İnsan Haklarının İzlenmesi için Medya Okulu”, bu yıl Bursa’dan başladı. 9 farklı ilde gerçekleşecek olan eğitimlerin Bursa ayağına Nilüfer Belediyesi Dernekler Yerleşkesi ile Özgür Renkler LGBTİ ev sahipliği yaptı. İki gün süren eğitimlerde, temel haber yazım teknikleri, ayrımcılığın haberleştirilmesinin yanı sıra insan hakları ihlallerinin izlenmesi ve raporlaştırılması da ele alındı.

 

‘Gökkuşağının hikayesini anlatma’ sloganıyla verilen eğitimlerde insan hakları savunucusu Murat Çekiç ve KaosGL.org editörlerinden Yıldız Tar sunum yaptı. Etkinliğin ilk gününde, temel haber yazım teknikleri ve insan hakları alanında haber yapılırken dikkat edilmesi gerekenler anlatıldı. Çeşitli konu başlıklarında yazılan haberlerin incelendiği uygulama bölümünde, katılımcılar haber de yazdı.

 

İkinci günde de insan hakları savunucusu Murat Çekiç, ayrımcılığın farklı boyutlarına odaklanarak, LGBTİ’lere yönelik kötü muamelenin önlenmesine ilişkin bilgilendirme yaptı.