haber

İşte Nilüfer’in en güzel bahçeleri

Nilüfer Belediyesi’nin kentlilik, çevreye ve yeşile yönelik bilincin güçlenmesi, bu konuda farkındalık oluşturmak amacıyla bu yıl 19’uncusunu düzenlediği “En Güzel Bahçe” yarışmasında kazananlar belli oldu. Üç ayrı kategoride düzenlenen yarışmaya bu yıl, toplam 20 başvuru yapıldı. Peyzaj mimarları, ziraat mühendisleri ve alanında uzman kişilerden oluşan jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu “En Güzel Site Bahçesi” kategorisinde  Odunluk Mahallesi’nde bulunan Prestij Park Sitesi birinci olurken, Ertuğrul Mahallesi’ndeki Aslanşehir Sitesi ikinci, Altınşehir Mahallesi’ndeki Çağdaşkent Sitesi üçüncü sırada yer aldı.


“En Güzel Fabrika Bahçesi” kategorisinde bu yıl birinci, İlka Şekerleme Mamulleri Gıda ve İnş. San. Ltd. Şti. bahçesi (Kardelen Kestane Şekeri Fabrikası) seçildi. Bosch San. ve Tic. A.Ş. ikinci olurken, SKT Yedek Parça ve Makine San. ve Tic. A.Ş. de üçüncü oldu. “En Güzel Ev Bahçesi” kategorisinde de Altınşehir Mahallesi’nden Nurettin Hüroğlu’nun bahçesi birinciliğe değer görüldü. Aynı kategoride, Alaaddinbey Mahallesi’nden Zafer Erker’in bahçesi ikinci, Altınşehir Mahallesi’nden Müge Köristan’ın bahçesi de üçüncü oldu. Yarışmada birincilik elde eden bahçelerde tören düzenlendi. Törene, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, Odunluk Mahalle Muhtarı İlyas Seyhan, Yaylacık Mahalle Muhtarı Naci Kurçin, jüri üyeleri ve dereceye giren bahçe temsilcileri katıldı.


“YEŞİL BURSA’YI NİLÜFER’DE OLUŞTURMAYA GAYRET EDİYORUZ”


Kardelen Kestane Şekeri Fabrikası ve Prestij Park Sitesi bahçelerinde düzenlenen törende konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa’nın kaybolan yeşiline dikkat çekti. 1970’li yılların başından itibaren sanayileşme ve göçle birlikte Yeşil Bursa’nın, beton Bursa’ya dönüşmeye başladığını ifade eden Başkan Bozbey, “Tophane’den kent merkezine doğru baktığınızda, Merinos, Kültürpark ve mezarlıklar dışında yeşil yer olmadığını görüyoruz” şeklinde konuştu.


Nilüfer Belediyesi olarak Bursa’nın kaybolan yeşilini, Nilüfer’de tekrar oluşmasına öncülük edecek çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Bozbey, “1999 yılında, kaybolan yeşilin, Nilüfer’de oluşması için proje başlattık. Bu projede muhtarlarımızın, Nilüferliler’in, çevreci kuruluşların, çalışma arkadaşlarımızın büyük bir emeği var. Yeşil Bursa’yı Nilüfer’de oluşturmaya gayret ediyoruz. Projelerimizi, sürdürülebilir şekilde devam ettiriyoruz. 19 yıl önce diktiğimiz fidanlar, bugün altında birçok etkinliğin yapılabileceği alanlara dönüştü. Bu, elbette yeterli değil” dedi. İş dünyasının son yıllarda çevreye bakış açısının olumlu yönde değiştiğini belirten Başkan Mustafa Bozbey, bu konuda duyarlılığın artması gerektiğini söyledi.


Nilüfer Belediyesi olarak parklarla, yeşil alanlarla Nilüfer’de nefes alınacak ortamları artırdıklarını dile getiren Başkan Bozbey, Nilüfer’in park sayısıyla da örnek bir kent olduğunu ifade etti. Nilüfer’deki park sayısının bugün itibariyle 266 olduğunu belirten Başkan Bozbey, bu sayının yıl sonuna kadar 275’e çıkacağını ve temalı parklarla fark yaratacaklarını söyledi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey konuşmasının ardından, jüri üyelerine, katılım gösteren ve destek olan herkese teşekkür etti. Başkan Mustafa Bozbey, yarışmada birinci olan bahçelerin gönderlerine katılımcılarla birlikte “En Güzel Bahçe” bayrağını çekti. Başkan Bozbey, dereceye giren diğer bahçe sahiplerine ve jüri üyelerine de teşekkür belgesi verdi.