Kaat ı kursiyerleri eserlerini sergiledi

Karikatürden ebruya, rölyeften filografiye her hafta farklı bir sergiyi Bursalılarla buluşturan Konak Kültürevi, bu kez geleneksel Türk süsleme sanatı olan ‘kaat-ı’ sergisine ev sahipliği yapıyor. Nilüfer Belediyesi Kaat-ı Sanat Atölyesi’nde Dilek Erim Aydemir eğitmenliğinde eğitim alan 6 kursiyer, açtıkları sergiyle birbirinden özel eserlerini sanatseverlerle buluşturdu. Türk süsleme sanatında önemli bir yere sahip olan ‘Kaat-ı Sanatı’nın’ yeniden hayat bulduğu serginin açılışını Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu yaptı. Kaat-ı sanatının çok özel bir tür olduğunu belirten Kayaoğlu, “Bu çalışmalara sadece hobi olarak bakılmamalı. Nilüfer Belediyesi olarak sizlerin ve kaybolmaya yüz tutmuş sanatları gün yüzüne çıkarmaya çalışan sanatçılarımızın her zaman yanında olacağız. Emekle yoğrulmuş, birbirinden özel eserlerin bulunduğu bu sergiyi hayranlıkla izledim. Atölye eğitmenimiz Dilek Erim Aydemir’e, Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey adına teşekkür ediyorum. Mezun olan arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Tüm Bursalıları bu sergiyi görmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.
“Eserler koleksiyon değeri taşıyor”
Kursiyerlerin büyük bir özveriyle çalıştıklarını ifade eden atölye eğitmeni Dilek Erim Aydemir de, “Kursiyerlerimizle gurur duyuyorum. Bu sanat çok dikkatli ve titiz bir çalışma gerektiriyor. Sergideki eserlerin her biri koleksiyon değeri taşıyor. Mezun olan arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Nilüfer Belediye Başkanımız Mustafa Bozbey’e de teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, atölye eğitmeni Dilek Erim Aydemir ile birlikte kursiyerlere katılım sertifikalarını verdi. 76 özel eserin bulunduğu sergi, 23 Haziran tarihine kadar Konak Kültürevi’nde izlenime açık kalacak.