haber

Kadın Dayanışma Çalıştayı sona erdi

Kadına yönelik şiddet çerçevesinde karşılaşılan sorunları tartışmak, kadın sığınma evleri ve kadın danışma/dayanışma merkezleri olan veya açmak isteyen belediyeler arasında deneyim aktarımı sağlamak, ortak sorunları tespit etmek ve bu sorunlara alanda çalışanların birlikte çözüm yolları araması amacıyla düzenlenen çalıştayın açılış konuşmasını Nilüfer Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey yaptı.

Bozbey konuşmasında, “Nilüfer Belediyesi kadın politikası olan ve tüm alanlarda bu politikayı dikkate alarak çalışmalarını yürüten bir belediyedir. Kadınlık rollerinin toplumsal cinsiyet rollerinin bir sonucu olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Kadın- erkek eşitsizliğinin bu öğretilmiş rollerden kaynaklandığını düşünüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir sonucu olan kadına yönelik şiddetle mücadelede amacımız, sığınaksız bir dünya iken araçlarımız sığınaklar ve kadın dayanışma merkezleridir,” diyerek kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Kadına yönelik şiddetle mücadele alanının zor bir alan olduğunun farkında olduklarını belirten Bozbey, bu alanda çalışanların toplumu ve dünyayı değiştirme gibi büyük hedeflerinin olduğunu ve bu konuda her zaman desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Üç günlük çalıştay boyunca farklı konulardaki sorunlara çözüm arayan katılımcıların aldıkları kararlardan biri de, ilk olarak Nilüfer Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen Yerel Yönetimlerde Kadın Sığınakları ve Kadın Danışma/Dayanışma Merkezleri Çalıştayı'nın geleneksel hale gelerek her yıl farklı bir belediyenin ev sahipliğinde düzenlenmesi oldu.