Kadın Meclisi “Zübük” ile izleyici karşısına çıktı

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu, “Aromalı Sezaryen” ve kadına şiddeti konu alan “Anam Bacım Avradım” tiyatro oyunlarının ardından bu kez, Aziz Nesin’in “Zübük” adlı eserini tiyatro sahnesine taşıdı. Amatör ve gönüllü kadınlardan oluşan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu yeni oyunuyla ilk kez Uğur Mumcu Sahnesi’nde izleyici karşısına çıktı. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Aysel Okumuş ile Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp’in de izlediği oyuna, sanatseverler de büyük ilgi gösterdi. Türkiye siyasi yapısındaki çarpık karakterleri hicveden “Zübük”, hem güldürdü hem düşündürdü.

Türkiye’de örnek olan ve Bursa’nın yanı sıra birçok ilde oyunlarını sahneleyen Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Tiyatro Grubu, yeni oyunuyla da ayakta alkışlandı. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp, oyunun sonunda Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cevriye Coşkun Kayış ve Erdal Gülver’e teşekkür etti.