haber

Kadın ve Çocuk Merkezi katılımcıları İngilizce sertifikalarına kavuştu

Nilüfer Belediyesi Kadın ve Çocuk Merkezi’nin, kadınların ve çocukların gelişimine yönelik verdiği çalışmalar meyvesini veriyor. Bu kapsamda düzenlenen İngilizce kursu da başarıyla tamamlandı.

 

Nilüfer Belediyesi ve Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, 15  kadın 2 ay süren İngilizce eğitimini tamamladı. Kadınların hem sosyal hayatın içinde daha fazla yer almaları hem de istihdamın içinde daha fazla bulunmaları amacıyla düzenlenen eğitimi tamamlayan kadınlara sertifikaları törenle verildi.

 

Sertifika törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ve TÖMER Bursa Şube Müdürü Halil Çağlar katıldı. Törende konuşan Başkan Bozbey, iki ay süren bu kurstan 15 kadının yararlandığını belirtti. Bozbey “Amacımız kadınların hem İngilizce öğrenmelerini hem de sosyal ilişkilerini geliştirerek dostluklar kurmalarını sağlamak. Kadın ve Çocuk Merkezi’ndeki çalışmalarımızla amacımız istihdamı sürecinde bir yol açmak. Zaten Kadın ve Çocuk Merkezleri'nin de kuruluş amacı budur" şeklinde konuştu.Bozbey, Kadın ve Çocuk Merkezi’nin hem kadınlara hem de çocuklara yönelik çok önemli projeleri gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

TÖMER Bursa Şube Müdürü Halil Çağlar da işbirliğine her zaman hazır olduklarını belirterek, "Biz de Nilüfer Belediyesiyle paydaş bir kurum olmaktan, kadınların sosyal hayata katılımına destek olduğumuz için  çok mutluyuz. İnşallah böyle projeler devam eder ve biz de işin ucundan tutarız. Bu bizi daha da mutlu eder" ifadelerini kullandı.

Kursa katılan kadınlar da verilen eğitimin çok faydalı olduğunu belirterek Nilüfer Belediyesi ve TÖMER’e teşekkür ettiler. Eğitime İngilizce öğrenmeye ihtiyaç hissettiği için katıldığını belirten Semra Ginyıldız  “Çok faydalı bir ortamdaydık. Hem sosyalleştik dostluklar kurduk hem de belli bir seviyeye kadar dil öğrendik. İngilizce her zaman bize gerekli. Buradan aldığım eğitimi devam ettirmek istiyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadınlara  katılımcı belgelerini verdi.