haber

Kadına şiddete sahnede dikkat çektiler

Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi, geçen yıl sahneledikleri “Aromalı Sezeryan” adlı oyundan sonra yeni bir oyunla izleyici karşısına çıktı. Gönüllü ve amatör oyunculardan oluşan tiyatro grubu, kuruluşunun ikinci yılında Anam Bacım Avradım adlı oyunu Uğur Mumcu Sahnesi’nde sergiledi.

 

Tiyatro izlenime sunulmadan önce konuşma yapan Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı, oyunun temasına dikkat çekti. Helvacı, “Kadına yapılan baskı aileden başlayıp topluma kadar devam ediyor. Biz bu durumu bu oyunla anlattık. Kadınların da özgür yaşama ve kendilerini ifade etme hakkı var. Biz de bu hakka sanatla katkı koymak istedik,” dedi.

 

Konuşmanın ardından izleyiciyle buluşan oyun, sanatseverlerden tam not aldı. İnanç Yılan’ın yazdığı, Erdal Gülver’in yönettiği trajikomik oyun, kadına şiddeti eleştirel bir şekilde ele alıyor. Nilüfer Yardımseverler Derneği yararına sahnelenen oyunu izleyenler arasında Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu da vardı.

 

İzleyiciden büyük alkış alan oyunun sonunda Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı ile Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu yönetmen Erdal Gülver ve oyunun müziklerine imza atan Olcay Aka’ya plaket verdi. Nilüfer Yardımseverler Derneği Başkanı Tülin Seçkin de Nilüfer Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı’ya çiçek vererek performanslarından dolayı kutladı.