Kadınlar çini sanatına hayat verdi

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Halk Eğitim Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla iki yıl boyunca çini ve ev mefruşatı eğitimi alan Ahmet Yesevi ve Balat Mahallesi Kadın Derneği Üyeleri,  Nilüfer Belediyesi Karaman Dernekler Yerleşkesi’nde sergi açtı. Ebru Şentürk’ün eğitmenlik yaptığı kursta ortaya çıkan eserlerin yer aldığı sergi törenle açıldı.

Çini ve Ev Mefruşatı Sergisi’nin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Turan, Balat Mahallesi Muhtarı Ersin Yetik ve çok sayıda davetli katıldı. Ahmet Yesevi ve Balat Mahallesi Kadın Derneği Üyelerini, başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan Başkan Bozbey, çini sanatının Türk toplumundaki önemini vurguladı. 16 kursiyerin 200’ün üzerinde eserinin yer aldığı sergide, takı, sehpa, ayna ve dekoratif çalışmalar yer alıyor.