haber

Kadınlar Günü’ne özel Bahara Merhaba Sergisi

Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi Kadınlar Günü’ne özel Bahara Merhaba Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. El dekoru porselen sanatçısı Necla Çullu ve atölye öğrencilerinin hazırladığı birbirinden güzel eserler sergide beğeniye sunuldu.


Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu da katıldı. Serginin açılışını yapan Başkan Bozbey, Necla Çullu ve öğrencilerini böyle bir sergiyi izlenime sundukları için kutladı. Bozbey, sanatın toplum için önemine dikkat çekerek şöyle konuştu: “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi sanatsız kalan toplumların damarlarından biri yoksundur. Nilüfer Belediyesi olarak sanata, sanatçıya ve eserlere sahip çıkıyoruz. Bu hepimizin sorumluluğudur. Eğer bizler çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşacaksak sanatla ulaşırız. Aksi takdirde farklı yerlere gidebiliriz.”


Uluslararası sanatçı Çullu ve öğrencilerinin bundan böyle daha güzel eserleri sanatseverlerle buluşturması temennisinde bulunan Bozbey şöyle devam etti: “Sizlerin güzel eserler meydana getireceğinizi ve sanatçılar olarak da bu topluma hizmet etme bilincini yerleştirip yaygınlaştırarak toplumun sanata olan ilgisini artıracağınıza inanıyorum. Tüm kadınların Kadınlar Günü’nü kutluyorum ama bir gün değil, her zaman kutlu olsun. Son yıllarda kadına yönelik şiddetin arttığı bir ülkede, kadına devrimi daha iyi anlatmamız gerekiyor. Kadınlarımız yaşamımızın bir parçasıdır. Erkekler kadar kadınlarında aynı yaşam hakkına sahip olduğunu herkesin bilmesi gerek. Toplumumuz çok gerildi ve bundan en çok zarar gören kadınlarımız oluyor. Savaşsız, sömürüsüz ve eşit haklara sahip bir dünya olmasını temenni ediyoruz.”

Sanatçı Necla Çullu da sanatın paylaşarak büyüdüğünü belirterek, “Bizler doğanın güzelliklerinden esinlenerek porselenlerimizi süsledik ve şimdi eserlerimizi sizlerle buluşturmanın büyük mutluluğu içerisindeyiz,” dedi.


Fransız, Alman, Amerikan ve maisen teknikleri ile büyük kısmı İngiliz porselenleri üzerinde hazırlanan eserler büyük ilgi gördü.  Bahar ve güller temasıyla işlenen eserlerin yer aldığı sergi bir hafta boyunca izlenime açık kalacak.