Kadir Gecesi’nde 2500 kişi birlikte oruç açtı

Ramazan ayını dayanışma ve birliktelik içinde geçiren Nilüfer’de Kadir Gecesi de anlamına uygun şekilde kutlandı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kadir Gecesi’nde eşi Seden Bozbey ile birlikte önce Konaklı Mahallesi’nde Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen iftara katıldı.

2500 kişinin katıldığı iftarda, Nilüfer Belediyesi başkan danışmanları, meclis üyeleri ve Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa da yer aldı. Ezanın okunmasıyla birlikte aynı sofra etrafında oruçlar açıldı, dualar edildi. Başkan Bozbey iftarın ardından Konaklı halkının Kadir Gecesi’ni ve yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı.

Kadir Gecesi’nde tatlı ikramı

Bin aydan daha hayırlı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği gece olarak kabul edilen Kadir Gecesi’nde Nilüfer Belediyesi de vatandaşlarla birlikteydi. Selimiye Camii, Merve Camii, Zahit Kotku Camii ve Fatih Sultan Mehmet Camii’nde ibadetlerini gerçekleştiren vatandaşlara teravih namazı sonrası tatlı ikram edildi. Başkan Mustafa Bozbey de Fatih Sultan Mehmet Camii’nde vatandaşların Kadir Gecesi’ni kutladı.