haber

Kapakları çalınan çöp konteynerleri için hassasiyet çağrısı

Yer üstündeki çöp konteynerlerinde görülen çöp sularının sızması, kötü koku ve görüntüsü ile hijyenik olmayan durumları ortadan kaldırmak amacıyla yer altı çöp konteyneri uygulamasını başlatan Nilüfer Belediyesi, bu uygulamayı tüm mahallelere yaygınlaştırmak için çalışmaları sürdürüyor. Ancak bu konuda çalışmalar devam ederken mahallelere yerleştirilen bazı çöp konteynerlerinin baca ve kapakları çalındı.

 

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Adil Kayaoğlu, şimdiye kadar 13 yer altı çöp konteynerinin baca ve kapaklarının çalındığını belirtti. Konteynerlere verilen zararın maliyetinin büyük olduğuna dikkat çeken Kayaoğlu, vatandaşlardan bu konuda hassasiyet göstermelerini isteyerek “Böyle bir duruma tanık olanlar 444 16 03 numaralı telefondan Nilüfer Belediyesi’ni arayarak bilgi verirlerse belediye hizmetinin zarar görmesinin de önüne geçmiş olurlar” dedi.

 

Yer altı çöp konteyneri uygulamasını Bursa’da ilk başlatan belediye olan Nilüfer Belediyesi, 2009 yılında başlattığı çalışmayı yaygınlaştırarak devam ettiriyor.