haber

Karadeniz esintisini Nilüfer’e taşıdılar

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen “16. Karadenizliler Gecesi” bu yıl da coşku dolu anlara sahne oldu. Konak Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Coşkulu geçen geceye Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Çok sayıda yöresel sanatçının sahne aldığı gecede vatandaşlar, kemençe ve tulum eşliğinde horon teperek gönüllerince eğlendi.

Geceye katılan Karadenizlilere seslenen Başkan Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak dayanışma ruhunu gözler önüne seren bu buluşmaya destek olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Nilüfer’in 420 bine yakın nüfusuyla Türkiye’nin tüm renklerini ve Anadolu’nun tüm güzelliklerini taşıdığını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Nilüfer’deki bu kültür zenginliğinin bir parçası da sizlersiniz. Önemli olan, tüm ayrıştırma çabalarını elimizin tersiyle itmektir. Kültür zenginliğimizi koruyarak birbirimize kenetlenmektir. Sizler, Karadeniz’in hırçın dalgalarıyla yüreklerinizi beslediniz. Birliğin, beraberliğin, bir arada gülmenin, eğlenmenin, yeri geldiğinde de birlikte ağlamanın var olduğunu, içimizde olduğunu gösteriyorsunuz. O nedenle bu buluşma çok anlamlı, çok güzel. Eğer bir etkinlik bu kadar uzun soluklu oluyorsa, gördüğü ilgi sayesindedir. Eğer 16 yıldır Karadenizliler Gecesi’ni düzenliyorsak, doğru bir iş yapıyoruz demektir. Etkinliğe göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Mustafa Bozbey, gecede sahne alarak Karadeniz’in esintisini Nilüfer’e taşıyan sanatçılara da çiçek vererek teşekkür etti.