haber

Karikatür atölyesinden 5 yılda 70 ödül

Nilüfer Belediyesi Karikatür Atölyesi eğitmenleri Ahmet Aykanat ve Mehmet Kahraman, öğrencileriyle birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i makamında ziyaret etti. Beşevler Gençlik Merkezi’ndeki atölyede yapılan çalışmalar hakkında Başkan Mustafa Bozbey'e detaylı bilgi veren Aykanat, desteklerinden dolayı teşekkür etti. Beş yılda ulusal ve uluslararası yarışmalardan toplam 70 ödül aldıklarını kaydeden Aykanat, "Açıldığı günden bu yana atölyede çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar yaklaşık bin öğrencimize programlı bir şekilde eğitim verdik. Katıldığımız yarışmalardan derece alarak Nilüfer'i en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz. 59'u ulusal, 11'i uluslararası olmak üzere toplam 70 ödül aldık. Öğrencilerimizle eğitimlerin yanı sıra sempozyum, festival ve çeşitli etkinliklere katılarak sergi açıyoruz. Verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

 

Aykanat, atölye öğrencilerinden Yasemin Güler'in, Beşiktaş Belediyesi ile Karikatürcüler Derneği iş birliğiyle düzenlenen 22. Nehar Tüblek Karikatür Yarışması'na katılarak, çalışmasının "18 Yaş Altı Gençleri ve Çocukları Özendirme Ödülü"ne değer görüldüğünü kaydetti.

 

Başarılı çalışmalarından dolayı eğitmen ve öğrencileri kutlayan Başkan Mustafa Bozbey de, "Belki de çocuklarımızı bu sayede kötü alışkanlıklardan kurtarmış oluyoruz. Ortaya çıkan bu tablo, bizi gururlandırıyor. Nilüfer'deki tüm yaşayanların en az bir enstrüman çalması, sporun ve güzel sanatların bir dalıyla uğraşması, benim en büyük arzum, isteğim ve hedefim. Bunu yıllardır her yerde söylerim. Eğer bu üçünü aynı anda yapmayı başarabilirsek, işte o zaman toplumun ne kadar değiştiğinin farkına varacağız. Sayenizde, her konuya farklı açılardan bakabilmeyi öğrendi bu çocuklar. Farklı açılardan bakacaklar, baktıkları her açıdan da bilgi sahibi olacaklar ve değerlendirme yapıp en doğruya ulaşacaklar. Bundan sonra da yine aynı şekilde daha fazla çocuğa ulaşabilme adına hep birlikte çalışmalara devam edeceğiz. Sizi bu anlamda kutluyorum ve vermiş olduğunuz emekleriniz için teşekkür ediyorum" dedi.

 

Kırsalda bulunan çocuklara ulaşılması gerektiğini belirten Başkan Bozbey, "Oralarda bulunan çocuklar belki de buraya gelemeyebilir. Biz onlara ulaşmalıyız. Haftanın bir günü bile olsa kırsaldaki çocuklarımız için etkinlik yapılması, onlara inanılmaz keyif verir. Zaman zaman müzik atölyesinde çeşitli enstrümanlarla tanışıyorlar. O çocuğun orada bir gitar ya da başka bir müzik aleti çalması inanılmaz güzel bir şey. Böyle olunca çocuklar sadece kendilerini değiştirmiyor, ailelerini, akrabalarını ve çevrelerini değiştiriyor" şeklinde konuştu.