Ata sporlarına verdiği önemi geleneksel olarak her yıl düzenlediği etkinliklerle pekiştiren Nilüfer Belediyesi, 23’ncü Kayapa Rahvan At Yarışları ile bunu bir kez daha ortaya koydu. Kayapa Futbol Sahası’nda yapılan ve koşu stilleriyle geçmişten günümüze kadar uzanan yarışlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Bursa, Balıkesir, Kütahya, İzmir, Kocaeli başta olmak üzere birçok ilden 127 at, gün boyu sıcak havaya rağmen kıyasıya mücadele etti. 10 kategoride yapılan yarışlar sonunda baş atlarda ilk sırayı Mehmet Barut alırken, ikinci İbrahim Şerbetçi, üçüncü de Melih Çayırlı oldu. Mücadeleleri nefes kesen baş altı kategorisinde de birinci Ali Dedelioğlu, ikinci Emin Demir, üçüncü de Ayhan Gültekin oldu. Yarışlar öncesi küçük yaştaki binicilerin açılış geçişi de büyük alkış aldı.

Yarışların sona ermesiyle derece elde edenlere kupa ve madalyalarını ise Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Atakan Çorbacı ve Nilüfer Belediyesi Danışmanı Ali Karamık vererek, jokey ve at sahiplerini performanslarından dolayı kutladı.