haber

Kazananlar deneyimlerini paylaştı

KalDer tarafından düzenlenen “Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Kazananlar Konferansı” dünyadan ve Türkiye’den ödül kazanmış önemli isimlerin katılımı ile İstanbul Sanayi Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Konferansın açılış konuşmasını KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan yaparken, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan da “Kamu sektörü ve mükemmellik yolculuğu” konulu panelde Nilüfer Belediyesi’nin “EFQM Mükemmellik Ödülü” sürecini anlattı. Nazlı Yazgan, Nilüfer Belediyesi’nin, 2002 yılında başladığı mükemmellik sürecini 2013 yılında Avrupa Kalite Ödülleri (EFQM) kapsamında “Vatandaşa değer katma” kategorisinde “Başarı Ödülü” alarak sonuçlandırdığını belirtti. Mükemmelliğe ulaşmada kamu kurumu olarak insan odaklı çalışılmasını gerektiğinin altını çizen Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, amaçlarının vatandaşlar için değer katma, sürdürülebilir bir gelecek yaratma, kurumsal yeteneklerin geliştirilerek daha iyi hizmet vermek olduğunu söyledi. Yaratıcılık ve yenileşmenin önemine de değinen Yazgan, gelişime yön vererek değişimi yönettiklerini ifade etti.

Nilüfer Belediyesi tarafından oluşturulan 5 yıllık stratejilerle Türkiye’ye örnek bir çok hizmeti uygulamaya geçirdiklerinden de bahseden Nazlı Yazgan, Türkiye’de benzeri  bulunmayan Bursa Akademik Odalar Birliği’ne kayıtlı bütün odaları tek çatı altında topladıklarını söyledi. Katılımcılık esasına dayanan yönetim anlayışıyla kurulan mahalle komiteleri hakkında da bilgiler veren Yazgan, Nilüferlilerin kent yönetiminde doğrudan söz hakkı olduklarının altını çizdi.

İlkokul öğrencilerine süt dağıtımı projesi, kadın hayata yakın projesi, engelli politikası ve birimi oluşturarak Nilüfer’de yaşayan genç yaşlı herkesin yanında olduklarından  da söz eden Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, belediye personeline yönelik çalışmalarından da bahsetti. Yazgan, çalışanlara yönelik, bireysel performans değerlendirme sistemi sayesinde çalışanların kurumsal hedeflere katkısı ve bireylerin yetkinliklerini ölçen ve performansını değerlendiren sistemle birlikte kurum stratejisinde yer alan hedeflerin çalışanlara kadar indirgendiğini kaydetti.

Geniş katılımın olduğu Avrupa Kalite Yönetim Vakfı Kazananlar Konferansı’na Nilüfer Belediyesi’nin yanı sıra Almanya’dan EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü’nü kazanan BMW Regensburg Fabrika Direktörü Dr. Robert Engelhorn, Aras Holding Genel Müdürü Salim Güneş, Method Research Company Genel Müdürü Selçuk Kılıç, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz katıldı.