haber

Kazım Koyuncu nun adını gençler yaşatacak


Öğrenciler sıcaklığın sıfır dereceye kadar düştüğü gecede park alanını Grup Kolhida'nın seslendirdiği Kazım Koyuncu şarkıları, horonlar ve Düş Sokağı Sakinleri grubunun şarkıları eşliğinde ısıttı.
Yakalandığı akciğer kanseri sonunda genç yaşta hayatını kaybeden sanatçı Kazım Koyuncu'nun adının Bursa'da yaşatılması fikri ilk önce Uludağ Üniveristesi'nde öğrenim gören "Öğrenci kollektifleri" grubundan geldi. Yaklaşık 20 bin öğrencinin ikamet 
ettiği Görükle'de kendilerini ifade edebilecekleri, kültür ve sanat etkinliklerini özgürce gerçekleştirebilecekleri bir mekan ihtiyaçlarını Başkan Mustafa Bozbey'e ileten "Öğrenci Kollektifleri üyelerinin "Kazım Koyuncu Sanat Sokağı" hayali Nilüfer Belediyesi'nin desteği ile gerçek oldu. 
2 bin 650 metrekarelik alanda kısa sürede öğrencilerin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda gerçekleştirilen yatırımla tamamlanan kafeterya, amfi, yeşil alan ve "Kazım Koyuncu Sanat Sokağı" düzenlenen açılış etkinliğiyle hizmete girdi.
Açılışta konuşan Başkan Mustafa Bozbey,"Ünlü sanatçıya duyduğumuz saygı ve özlemle, onun inandığı değerleri gençlerimiz üzerinde sürdürme idealimizi, adını ebediyen yaşatma fikri ile ortaya koyduk. Öğrenci Kollektifi üyesi arkadaşlarımızın da özverisi ile Uludağ Üniversitesi öğrencilerimizin üretimden, kültür ve sanattan yana tavırlarını yansıtabilecekleri bir alan oluşturduk. Öğrencilerimiz burada sosyal paylaşımda bulunabilecekleri bir alanın yanı sıra kendilerine gelir kapısı olacak, üretimlerini satışa sunabilecekleri bir alan da kazanmış oldu. Biz gelecek olarak gördüğümüz öğrencilerimizi seviyoruz ve onlara güveniyoruz" diye konuştu. Bozbey ayrıca bölgede çok yakında başlayacak "Spor Vadisi" projesi ile öğrencilerin sportif ihtiyaçlarını da karşılamayı hedeflediklerini söyledi. 
Öğrenci Kollefleri adına konuşan Nergis Çiçek ise “Görükle'de yaşayan öğrencilerin sosyal ve kültürel alan ihtiyacını Başkan Bozbey'e ilettiğimizde, düşüncelerimiz saygıyla karşılandı ve böylece projenin içinde yer aldık. Kültür ve sanatın hükümetin baskısı altında kaldığı günümüzde bizler burada 16 tane parasız eğitim atölyesi kuracağız. Atölyelerimizde ürettiklerimizi yine burada sergileyeceğiz. Kazım Koyucu ölmeden önceki son günlerinde bir röportajında şunları söylemişti: 'Hayatı ileri götüren şey hayallerimiz, hayallerimizi gerçekleştiren şeyler de cesaretimiz.' Ve bizler diyoruz ki: Biz cesuruz, üretkeniz, bizler bu ülkenin aydınlık gençliğiyiz. Gençlik biziz gelecek de biziz. Düş peşindeyiz, düşün peşimize" diye konuştu. 
Konuşmaların ardından sahne alan Grup Kolhida ile hep bir ağızdan Kazım Koyuncu şarkıları söylenirken, Başkan Bozbey öğrencilerle horon oynadı. Gecenin sonunda sahne alan Düş Sokağı Sakinleri Grubu da soğuk havaya rağmen eğlenceyi sürdüren üniversiteli gençler için en sevilen şarkılarını seslendirdi.