haber

Kitap Kapağı Tasarım Yarışması

2013 yılında Sabahattin Ali’yle başlayan Yılın Yazarı Projesi kapsamında her yılı bir yazara adayan Nilüfer Belediyesi, 2021’de Gülten Akın odak noktasında pek çok etkinlik gerçekleştiriyor.  Bunlardan biri de her yıl düzenlenen Kitap Kapağı Tasarım Yarışması. Yarışmanın amacı, “Gülten Akın şiirinin dil ve üslûbunu, eserlerini derinlemesine incelemek ve bu incelemeyi farklı disiplinlerde gerçekleştirmek, şairin genç kuşak tarafından daha yaygın biçimde tanınması ve benimsenmesini sağlamak, yaşadığı yıllardan bugüne eserlerinin genç zihinlerde yarattığı görsel algıyı belgelemek” şeklinde ifade ediliyor.

Bu çerçevede, Bursa Büyükşehir sınırları içerisinde yaşayan tüm lise öğrencilerine açık olan Kitap Kapağı Tasarım Yarışması’nda Gülten Akın’ın“Kuş Uçsa Gölge Kalır” kitabı için bir ön kapak tasarımı hazırlanması gerekiyor. Tekniğin serbest olacağı yarışmanın son başvuru tarihi 7 Mayıs 2021 saat 18.00 açıklandı. Ödül töreni ise 21 Mayıs’ta yapılacak.

Dereceye girenlere tablet bilgisayar, Gülten Akın Kitapları Seti gibi ödüllerin verileceği yarışmada sergilenmeye değer bulunan eserler de, ödül töreniyle birlikte Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime sunulacak. Ayrıca, Jürinin uygun görmesi halinde birincilik ödülünü almaya hak kazanan tasarım “Kuş Uçsa Gölge Kalır” kitabının Nilüfer Belediyesi tarafından yapılacak özel baskısında kullanılacak. 


Yarışmanın şartnamesi için tıklayınız…

Katılım formu için tıklayınız...

Eser teslim formu için tıklayınız...