haber

Konak Kültürevi’nde ‘Aile Boyu Resim Sergisi’

Yıl içinde birbirinden farklı sergilere ev sahipliği yapan Nilüfer, bu kez Salih Cengiz, eşi Şükran Cengiz ile kızları Jülide Cengiz’in özgün eserlerinden oluşan ‘Aile Boyu Resim Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin bir çok kentinde sergi açan Cengiz ailesi, Bursa’daki ilk sergilerini Nilüfer’de sanatseverlerle buluşturdu. Konak Kültürevi’nde düzenlenen serginin açılışına Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz ile çok sayıda sanatsever katıldı.

 

Salih Cengiz’e ait 4 yönlü sürrealist eserler ile telis ve kadife üzerine yağlı boya resimlerin bulunduğu sergide, Şükran Cengiz’in deniz taşlarına hayat verdiği ebru ve doğaçlama eserler yer alıyor. Çiftin kızları Jülide Cengiz de doğal kumlardan ve mermer tozlarından yaptığı ve ‘polikolaj’ ismini verdiği magnet ve takılar ile sergide sanatseverlerin karşısına çıktı.

 

Tüm sanatseverleri sergiye davet eden Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Pınar Göz, ‘Sanatın ve sanatçının kenti Nilüfer’de, farklı sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyoruz. Burada çok farklı sanat eserleri yer alıyor. Büyük emek harcanarak ortaya çıkan bu eserler mutlaka görülmeli. Başarılı çalışmalarından dolayı Cengiz Ailesi’ni tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

 

4 yönlü yağlı boya resimlerinin dünyada bir ilk olduğunu belirten Salih Cengiz de, ‘Türkiye genelinde açmış olduğumuz farklı çalışmalarımızdan oluşan 32 sergide, eserlerimizi sanatseverlerle buluşturduk. Uzun zamandır Bursa’da sergi açmayı istiyorduk. Bize ev sahipliği yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkürlerimizi iletiyoruz. Amacımız herkesi sanat eserleriyle buluşturmak’ ifadelerini kullandı.

 

Sergi 22 – 28 Ocak tarihleri arasında izlenime açık kalacak.