haber

Konaklı Mahallesi’ne İsveç modeli

Demokrasi anlayışını yerelde güçlendirmek için Bursa’da farklı projeleri hayata geçiren Nilüfer Belediyesi, İsveç Yerel Demokrasi Merkezi tarafından geliştirilen SymbioCity projesi ile kent planlarını bütüncül, katılımcı ve eşitlikçi anlayışla hazırlıyor. SymbioCity projesi kapsamında Nilüfer Belediyesi tarafından Konaklı Mahallesi’nde hazırlanan 1/1000 ölçekli imar planı çalışması mahalle sakinlerinin görüşüne sunuldu. Konaklı Mahallesi Meydanı’nda gerçekleştirilen toplantıya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

1/1000 ölçekli imar planı değişikliği hakkında vatandaşların önerilerini dinleyen Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Tahir Yılmazeli, “Amacımız bu toplantıları gerçekleştirerek burada yaşayan halkın talepleri doğrultusunda bir plan çalışması yapmak. Burada kullanıcı olan sizlersiniz. Sizin talepleriniz önemli ve bu talepler doğrultusunda geleceği planlıyoruz. Burada ihtiyaçları alarak planlara yön vermemiz gerekiyor. Yasa ve yönetmelikler doğrultusunda teknik olarak bilgilendirme yapıyoruz. Analiz çalışmaları yapıldığında bizlere ulaşımla ilgili sıkıntılar iletildi ve büyük araçların mahalle merkezine girmesinin engellenmesi istendi. Onun çözümüne yönelik şu an bir öneri sunduk. Bunun devamında mahallenin ihtiyaçlarını birlikte tespit ederek birlikte çalışmalarla ilgili tekrar paylaşımda bulunacağız” dedi.

 

İsveç Yerel Demokrasi Merkezi’nin kentlerin yaşam alanlarının daha katılımcı ve ekolojik tasarlanması amacıyla hazırlanan SymbioCity eğitim programı paydaşların birbirinden etkileşimli olarak faydalanmalarını hedefliyor. Nilüfer Belediyesi’nin Konaklı Mahallesi’nde uyguladığı projede başkan, başkan yardımcıları, muhtar, vatandaş ve teknik personelin bir araya gelerek mahalle için en doğru kararın alınması planlanıyor.