haber

Kültür Elçisi Yorgos Kotzaeridis’in gözünden Görükle

Türk-Yunan Kültür Elçisi Yorgos Kotzaeridis, Görükle Kadın Derneği’nde düzenlenen ‘Benim Güzel Görüklem’ adlı söyleşide dostlarıyla bir araya geldi. Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşiye Kotzaeridis ile birlikte Yunanistan’dan gelen heyet, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala ve Görükle halkı katıldı.


30 yıldır Görükle’yi ziyaret ettiğini söyleyen Yorgos Kotzaeridis, “Küçükken büyüklerimin Görükle özlemini hep duyardım. 1980 yılında ilk olarak Görükle’ye geldim. İlk gelişimde tepki görebileceğimi düşünerek korktum. Buradaki insanlar beni çok iyi karşıladı. Çok güzel dostluklar kurdum. Daha sonra sık sık geldim. Atalarım benden toprak, su götürmemi istediler buradan. İsteklerini yaptım ve bol bol fotoğraf çektim. Bu çalışmayı yaparak iki ülkedeki dostlarıma gözlemlerimi aktarmak istedim” dedi.


Veria ve Serez Belediyeleri ile Nilüfer Belediyesi arasında ortak çalışmalar yapılmasını istediğini belirten Kotzaeridis, “Birkaç yıl önce burada Türk-Yunan Dostluk etkinliği yaptık. Ancak bazı siyasi ve ekonomik sebepler yüzünden orada yapamadık. Yeniden harekete geçtik. Yunanistan’da da aynı etkinliği yapacağız. Desteklerinden dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür ediyorum” diye kaydetti.


Söyleşi sonunda Kotzaeridis getirdiği hediyeleri dostlarına verdi. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey adına Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Fırat Emiroğlu da Kotzaeridis’e kendi resminin olduğu tabloyu hediye etti. Meclis Üyesi Fırat Emiroğlu ile Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala, Kotzaeridis’e iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesi için  yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti. Yorgos Kotzaeridis söyleşi sonunda ‘Benim Güzel Görüklem’ adlı kitabını imzaladı.