haber

Levent Cantek Nilüfer’de okurlarıyla buluştu

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü edebiyat dünyasının önemli isimlerini okurlarla buluşturmaya devam ediyor. Akkılıç Kütüphanesi’nde Hakan Köksal’ın sorularıyla moderatörlük yaptığı etkinlikte Levent Cantek, okurlarıyla Türkiye’de çizgi roman kültürünü tartışmaya açtı.

 

Türkiye’de çizgi roman ve mizahi çalışmalarıyla tanınan Cantek, kültür tarih projeleriyle dikkat çeken isimler arasında yer alıyor. Film ve dizi senaryolarıyla da önemli çalışmalara imza atan Cantek, söyleşide çizgi roman ile grafik roman arasındaki farkı masaya yatırdı.

Çizgi romanın gazetelerde doğan bir sanat olduğunu ifade eden Cantek, “Çizgi romanlarda her şeyi başaran, güçlü bir kahramanın hikayeleri anlatılır. Çizeri çok da önemli değildir. Örneğin Batman adlı karakteri kimin çizdiği önemli değil” şeklinde konuştu. Grafik romanlarda üreticinin kendi hikayelerini anlatmak istediğini söyleyen Cantek, “Grafik romanlarda üretici kendi kişiliklerini ortaya koymak ister. Bu tür romanlarda insan hikayesi ve psikolojisine yönelik şeyler anlatılır. Çizgi romanlarda kahramanlar hiçbir zaman ölmez, sürekli kazanırlar. Grafik romanlarda böyle bir kahramanla karşılaşmazsınız” ifadelerini kullandı.

 

Çizgi romanların serüven edebiyatına daha yakın olduğunu belirten Cantek, grafik romanların ise edebiyat ve görsel olarak sinematografiye daha yakın olduğunu söyledi.

Söyleşi sonunda Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Levent Cantek’e

özel tasarım portresini armağan ederek teşekkür etti.