Mahalle Komiteleri Cephanelik Bölgesi’ne sahip çıktı

Nilüfer’in Beşevler Mahallesi’nde bulunan ve 1. Derece Doğal Sit Alanı olan Cephanelik bölgesinin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından imara açılacağı iddiaları çevrede yaşayan vatandaşların tepkisine yol açtı.

Konunun Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldiğini belirten mahalleli ortak açıklama yaparak bölgeye sahip çıktı. Konuyla ilgili geçen hafta toplanan Beşevler, Kültür, Çamlıca ve Konak Mahalle Komitesi üyeleri, imza kampanyası başlatma kararı aldı. Toplanan imzalar, Nilüfer Kent Konseyi, mahalle komitesi üyeleri, muhtarlar,  DOĞADER, ve EKODER tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. Cephanelik bölgesinin hem konumu hem de doğal yapısı itibariyle ender yeşil alanlardan biri olduğunu kaydeden vatandaşlar, “Cephanelik’in talan edilmesine izin vermeyeceğiz. “1. Derece Doğal Sit Alanı” olarak belirlenmiş Cephanelik bölgesinin, olduğu haliyle korunmasını istiyoruz. Bu konuda mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” dedi.