haber

Makyaj eğitimi alan kursiyerler belgelerine kavuştu

Nilüfer Belediyesi’nin kadınların istihdam edilmesine amacıyla düzenlediği  mesleki eğitim kurslarından biri olan ‘Kalıcı Makyaj Tekniği ve Mikro Pigmentasyon Eğitimi’ tamamlandı. Barış Spor ve Gençlik Merkezi’ndeki atölye salonunda, Eğitmen Pigmenist Naz Nezahat Yanmaz tarafından verilen eğitimde, kalıcı makyaj tekniklerinin yanı sıra uygulama da yapıldı.

 

Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün İş ve Meslek Edindirme Bürosu tarafından düzenlenen ve toplam 60 saat süren eğitimler sonunda kadınlar, belge almaya hak kazandı.

 

Eğitimi tamamlayan 20 kursiyere belgelerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey , eşi ve Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey ile birlikte verdi. Belge töreni Başkan Burada karavanının taşındığı Yolçatı Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

 

Kursiyerleri, kursu başarıyla tamamladıkları için kutlayarak belgelerini veren Bozbey, kadını evde tutan değil, elinden tutan anlayışa sahip olduklarını belirtti. Başkan Bozbey, ‘Kadınların sosyal hayata katılmaları ve ekonomik özgürlüklerini kazanmaları için farklı projeler ürettik, üretmeye de devam ediyoruz. Bu eğitime katılan kadınlar, aldıkları belge sayesinde iş sahibi olabilecekler. Kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim kurslarımız devam edecek’ şeklinde konuştu.

 

Eğitmen Pigmenist Naz Nezahat Yanmaz’a da teşekkür plaketi veren Başkan Bozbey, tüm kursiyerlere permanent make-up cihazını ekipmanlarıyla birlikte hediye etti.


Kalıcı Makyaj Tekniği ve Mikro Pigmentasyon Eğitimi’ne katılarak belge sahibi olan kadınlar, kuaför, estetik ve güzellik salonlarında rahatlıkla iş bulabilecekler