haber

Marco Meloni gitarıyla büyüledi

Bu yıl ilk kez düzenlenen Nilüfer Uluslararası Klasik Gitar Yarışması geniş katılımla devam ediyor. 29 ülkeden 92 yarışmacının yer aldığı Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nda gitarın ünlü isimleri de hayranları ile buluşuyor.

 

Aynı zamanda yarışmanın jüri üyesi de olan gitar virtüözü Marco Meloni Gölyazı Kültürevi’nde gitarıyla izleyicilerin karşısına çıktı. Avrupa Ortaçağ müziği araştırmaları ve yorumuyla, yaşayan en önemli ustalardan biri olan Marco Meloni’yi dilenmek isteyenler Gölyazı Kültürevi’ni doldurdu. Çok sayıda gitar tutkunun yer aldığı konserin ilk bölümünde yarışmacılardan 9 yaşındaki Ediz Hamiti ve 14 yaşında Özberk Miraç Sarıgül sahne aldı. İki yarışmacıdan sonra tekrar müzik tutkunlarının karşısına çıkan ünlü gitarist, 300 yıl öncesinin müziğiyle geleneksel müziğin, İtalyan ve İspanyol danslarının barok gitarla özgün yorumunu sundu.

 

Tarihi Gölyazı Kültürevi’ndeki konsere katılanlar, Marco Meloni’nin kullandığı 300 yıllık orijinal enstrümanı ‘vihuela’dan çıkan tınılarla muhteşem bir gece yaşadı.