haber

Mehmet Erte: Bütün kitaplarımı iyimserlikle yazdım

Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen “Edebi Kazılar” etkinliğine konuk olan Mehmet Erte, “Meşhur olmak için yazmayacağımı, bunun için yazsam da meşhur olamayacağımı gençlik yıllarımda biliyordum. Ancak, ben iyimser biriyim, bütün kitaplarımı da bu iyimserlikle yazdım” dedi.

 

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün uzun soluklu  etkinliklerinden biri olan “ Edebi Kazılar”a çevrimiçi olarak konuk olan yazar ve şair Mehmet Erte, okurlarıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.
Özellikle genç kitlenin okuduğu kitaplarının yanı sıra Papirüs, Milliyet Sanat, Varlık, Özgür Edebiyat ve Kül Öykü gibi dergilerde pek çok şiiri, öyküsü, deneme ve çevirileri yayımlanan Mehmet Erte, “Edebi Kazılar” buluşmasında Hande Balkız’ın sorularını yanıtladı. Erte,  son kitabı “Arzuda Sapma”nın kurgu örgüsü, karakter seçimi ve eserlerinde genel olarak uyguladığı zaman tasarımı hakkında bilgi verdi. Mehmet Erte,  “Hiçbir sürrealist sahneye yer vermeden gerçekliği sabote eden bir kurgu” tanımlamasıyla okurla buluşan “Arzuda Sapma” isimli kitabında diğer kitaplarında olduğu gibi varoluşsal bir durumu keşfetmek ve yazarın sesini okura iletmek üzere yola çıktığını ifade etti.  Erte, “Çok az yazan, yazdıklarının da azını değerlendiren bir yazarım. Yazarlık sadece yazmaktan ibaret değil, yazdığı şeyin dünyasına kendini ikna edebilmektir” diye konuştu.
Kendisi ve eserleri hakkında merak edilen sorulara samimi cevaplar veren Erte “Ben meşhur olmak için yazmayacağımı, bunun için yazsam da meşhur olamayacağımı gençlik yıllarımda biliyordum. Ancak, ben iyimser biriyim, bütün kitaplarımı da bu iyimserlikle yazdım” dedi.
Söyleşi sonunda Nilüfer’i, Türkiye’nin kültür başkenti olarak gördüğünü ve Nilüferli okurlarla yüz yüze buluşmak için sabırsızlandığını ifade eden Mehmet Erte, Nilüfer Belediyesi ve Kütüphane Müdürlüğü’ne edebiyat dünyasına katkılarından dolayı teşekkür etti.