haber

Mimarlık Bölümü öğrencilerine deneyimlerini anlattılar

Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü çalışanları, Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ile deneyim paylaşımı yaptı.

 

Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Sinan Sarıbal ve müdürlük çalışanları ,  Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri ile Halk Evi’nde düzenlenen seminerde bir araya geldi. Nilüfer Barış Meclisi’nde gerçekleşen  buluşma, öğrencilerin  İmar ve Şehircilik dersleri kapsamında  gerçekleşti. Mesleki disiplinler ile koordineli çalışmalarının önemini, yerel yönetim dinamiklerini kavrayabilmeleri, kent ve kent öğelerini sorgulamaları ve mimari ölçeğe bütünsel bir yaklaşım geliştirme becerilerini sağlamak amacıyla düzenlenen seminere öğrencilerin katılımı yoğun oldu. Nilüfer Belediyesi  Plan ve Proje Müdürü  harita mühendisi Sinan Sarıbal, Planlama Büro Sorumlusu şehir plancısı Aslı Dural ve mimar Buket İncioğlu,  üniversite öğrencilerine  imar, uygulama ve şehircilik konularında seminer  verdi.
Sunumda mimari ölçeğe izdüşüm oluşturacak eşikler, mekansal ve demografik veriler, şehir planlama ilkeleri, harita ve arazi düzenlemeleri, ruhsat ve mimari projelere esas konular ele alındı.