haber

Minikler Çocuk Sokağı Projesi’ne başkan seçti

Nilüfer Belediyesi, demokrasinin, katılımcılığın iyi örneklerinden birini daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz aylarda çocuklar tarafından tasarlanan demokrasi ürünü Oyun Engel Tanımaz Parkı’nı açan Nilüfer Belediyesi şimdi de Çocuk Sokağı’nı oluşturmak için proje hayata geçirdi. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve Özel 3 Mart Beşevler Anaokulu’nun ortak girişimiyle başlatılan Çocuk Sokağı Projesi’nin tasarımını da 6 yaş grubundaki çocuklar yapacak.

 

Yaşayan bir sokak oluşturmak ve çocukların sokak oyunlarını oynamalarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen projede yer alan çocuklar çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda meslek tanımlarını öğrenen çocuklar, projeyi yürüten birim olan Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Plan ve Proje Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi edinen çocuklar, merak ettikleri sorulara da yanıt buldu.

 

Çocuklar daha sonra Çocuk Sokağı Projesi Başkanı’nı seçmek için Nilüfer Barış Meclisi’nde toplandı. Seçime geçilmeden önce minikler Nilüfer Barış Meclisi’ne gelen Nilüfer Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Nazlı Yazgan ve Bukle Erman ile tanıştı. Çocuklarla sohbet eden Başkan Bozbey, sorularına da yanıt verdi.

 

Çocuk Sokağı Projesi’ni önemsediklerini söyleyen Başkan Bozbey, “Çocuk Sokağı Projesi’ni Oyun Engel Tanımaz Parkı’nda olduğu gibi sizler tasarlayacaksınız. İçinde yer aldığınız bu projenin sonunda, arkadaşlarınızla birlikte kullanabileceğiniz bir alanı kentimize kazandırmış olacaksınız. Ben bu projeye katkı koyan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çocuklar daha sonra projenin başkanını demokratik bir şekilde seçtiler. 3 adayın yer aldığı seçim sonucunda en fazla oyu alan Defne Pera Karakaş, Nilüfer Belediyesi Çocuk Sokağı Projesi Başkanı seçildi. Defne Pera Karakaş proje başkanı olarak bir süre oturumu yönetip arkadaşlarının önerilerini dinledi. Oturumun ardından çocuklar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e Çocuk Sokağı Projesi için çiçek vererek teşekkür etti.