haber

Minikler ebeveynleri ile bu yaz kütüphanede

Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri “Biz Bu Yaz Kütüphanedeyiz” projesi ile bu yıl yine miniklere kütüphane ortamında verimli ve neşeli bir yaz geçirme fırsatı sunuyor. Nilüfer’de yaşayan 5-6 yaş grubundaki çocuklar ve ebeveynleri, Nilüfer Belediyesi Üçevler, Demirci ve Çocuk Kütüphanesi’nde salı, çarşamba ve perşembe günleri etkinliğe katılıyor. Etkinlik kapsamında minikler ve ebeveynleri sabah ve öğleden sonra ikişer oturum ile bir ay boyunca kitaplarla buluşup, okuma serüvenine katılacak. Nilüfer’in Üçevler, Demirci, Ürünlü, Tahtalı, Dağyenice, Gümüştepe Mahalleleri’nde yaşayan çocuklar bu buluşmalar aracılığıyla bilmeceli, tekerlemeli, boyamalı ve masallı anlar geçirecekler.


Oturumlara katılan çocuklar kütüphaneye üye olup ödünç kitaplar alabilecek. Çocuklara ayrıca her buluşma sonunda birer kitap armağan edilecek. Proje sonunda çocuklar, 23 Ağustos’ta düzenlenecek şenlikle, kütüphane ve kitaplarla tanışmalarını kutlayacaklar. Üçevler Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen ilk oturuma Başkan Mustafa Bozbey de katılarak çocukların keyifli anlarına ortak oldu. Çocuklara dev kitaptan ‘Üç Kedi Bir Dilek’ adlı hikayeyi okuyan Başkan Bozbey, miniklerle sohbet de etti.


“Çocuklara bu mekanların kapıları her zaman açık”

Çocuklara  ve ailelerine Nilüfer Belediyesi Kütüphaneleri’nin kapılarının her zaman açık olduğunu söyleyen Bozbey, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın, sorgulayan, duyarlı nitelikte insanlar olmaları bu kütüphanelerden geçiyor. Bu projeye katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum. Anneleri de bu projemize destek verdikleri için kutluyorum. Yavrularımıza daha güzel yarınlar görmeleri dileğiyle keyifli anlar diliyorum” diye konuştu.