haber

Misili çocuklar Nilüfer Sanat Çalıştayı’nda

Nilüfer Belediyesi’nin, Bursa’da dinamik bir sanat ortamı oluşturmak ve sanata yönelimi artırmak amacıyla bu yıl ikinci kez düzenlediği Nilüfer Sanat Çalıştayı’nda, Misili çocuklar sanatla buluştu. Türkiye’nin çeşitli kentlerinden gelen 15 sanatçı, bir yandan sanatsal üretimlerini yaparken diğer yandan da düzenlenen atölye ve söyleşilerde halkla bir araya geldi. Bu atölyelerden birini de Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunlarından ve aynı zamanda çalıştayın sanatçılarından biri olan Gizem Gençler’in eğitmenliğinde düzenlenen Folyolarla Masalları Renklendirme Atölyesi oldu. Atölyeye Misili 18 çocuk katıldı. Atölyeye katılan çocuklar,  alüminyum folyoları kabartma işlemi yaparak resme dönüştürdü.  Çocuklar, boyalarla renk verdikleri folyolara hayallerini yansıttı.


Çalıştay sergisi açılıyor
2 Mayıs’ta başlayan Nilüfer Sanat Çalıştayı’na katılan 15 sanatçı eserlerini çalışırken, düzenlenen etkinliklerde de halkla birlikte oldu. Çalıştay süresince Feyyaz Yaman ile “Sanatın Piyasalaşması Neoliberal Güncel Sanat Politikaları ve Dayanışma”, İbrahim Çiftçioğlu ve Tansel Türkdoğan ile “Sanat Hayata Dairdir”, Mustafa Horasan ile “Raslantı ve Kontrol Atölyesi” ile ”Portfolyo Değerlendirmesi ve Söyleşi” düzenlendi.


Nilüfer Sanat Çalıştayı 9 Mayıs’ta Nâzım Hikmet Kültürevi’nde düzenlenecek Çalıştay Sergisi ile sona erecek. Sergide açılışa katılan sanatçıların yaptığı eserler, sanatseverlerle buluşacak.