haber

Misili çocuklar sanatçılarla atölyede buluştu

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği “Misi’nin Florası” programı kapsamında Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen doğayı kendine mesele etmiş genç sanatçılar, Misi Sanatevi’nde sanatsal çalışmalarını sürdürüyor.

Misi’yi,  yılın dört ayrı mevsiminde ilham kaynağı olarak alan sanatçılar, tarihi ve doğal güzellikleri farklı disiplinlerdeki sanatsal çalışmalarına yansıtıyor. Fulya Çetin’in yürüttüğü “Misi’nin Florası” programına katılan sanatçılar, Misi halkıyla da bütünleşerek, çeşitli atölyeler gerçekleştiriyor.

Misi’nin Florası programı ilk olarak 2019 yılı Kasım ayında İstanbul’dan gelen sanatçılarla başladı.
Misi’nin Florası programının ikinci bölümü İzmir’den gelen sanatçılarla devam ediyor. Sanatçılar Misi’de çalışmalarını yürütürken, mahalledeki çocuklarla da atölyede bir araya gelerek birlikte alçı ve resim atölyesi gerçekleştirdi. Çocuklar, sanatçıların doğadan topladıkları söğüt dallarından yaptıkları füzenle, hayal güçlerini kağıda yansıttı. Sanatçılarla birlikte alçı çalışması da yapan çocuklar, doğadan topladıkları nesnelerin izlerini, çamur ve alçı yardımıyla çıkarttı. Misili çocukların hünerlerini sergilediği atölyede ortaya çıkan ürünler, “Misi’nin Florası” programının sonunda yapılacak olan sergide izlenime sunulacak.