haber

Mükemmelliği paylaştılar

Ulusal Kalite Hareketi'ne üye firmalar ve kurumlar, Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu üyeleri ve değerlendiricileri, EFQM Avrupa Mükemmellik Başarı Ödülü’nü alarak Türkiye ve dünyada bir ilki gerçekleştiren Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret etti. Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü personeliyle bir araya gelen heyet, EFQM kalite sürecinde Nilüfer Belediyesi’nin deneyimlerinden faydalandı.

Kalite sürecine hazırlanan kurum yöneticileri ve KalDer üyelerinin katıldığı ziyarette Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Nazlı Yazgan, kalite süreci hakkında bilgi vererek “Bu yolculuk bitmeyen bir yolculuk, mükemmelliğin sonu yok. Biz de kendimizi sürekli iyileştirme gayreti içerisinde yapabileceklerimizi sürekli değerlendirerek çalışıyoruz. Hakikaten çok emek sarf etmemiz gerekiyor, çünkü bir kamuda olmayan bir şeyi yapmaya çalıştık ki buna rağmen mücadelemiz çok oldu. Sonuçta herkes ölçülebilir bir sistem olduğunu gördü ve daha iyiye ulaşmak için çaba sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.

KalDer Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Emin Direkçi de, “Bir kamu  kuruluşu özel kuruluşlara rol model olarak özel kuruluşlar tarafından belki de ilk defa ziyaret ediliyor. Bu çok önemli bir şey aslında. Ülkedeki algının, kanıksamanın, yerleşmiş olan yargıların çok dışında bir şey. Her hangi bir devlet kurumundan da değil, özellikle hizmetin üst seviyede beklendiği bir belediyeden bahsediyorum. O yüzden ben bu süreçte Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey liderliğinde ve ekibinin projeyi sahiplenmesiyle gelişen, sadece kentimizi ülkemizde değil Avrupa’da da temsil eden bir kurumla birlikteyiz. Mükemmellik yolculukları daha bitmedi. Sonuç ortada, başarı ortada, güzellik ortada, biz her şey kaliteli olsun, hayat kaliteli olsun diye uğraşıyoruz,” dedi.

Deneyim paylaşımının yapıldığı toplantıda Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü personeli de katılımcılara kalite süreci hakkında bilgiler verdi.