Murathan Mungan kendi eserini fotoğraflardan okudu

Murathan Mungan’ın “Takribi ve vasati kıpkısa öyküler” diyerek başladığı “Kibrit Çöpleri” isimli öykü kitabındaki öyküleri okuyarak,  buradan alımladıklarını fotoğraf karelerine yansıtan fotoğrafçıların açtığı sergi, büyük ilgi görüyor. Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açık olan sergiyi,  “Kibrit Çöpleri”nin yazarı Murathan Mungan da gezdi.

Nilüfer Belediye Başkan Vekili Rahşan Duygu Tursun, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güney Özkılınç ve projenin yürütücüsü Yalçın Savuran’ın eşlik ettiği Mungan, fotoğrafları tek tek inceledi. Mungan “çok kıymetli” olarak nitelediği sergiye büyük emek verildiğinin de altını çizdi. Hakkı Arca, Özden Altan, Selma Düzdokur, Tuba Erdem, Emine Ay Erol, Hülya Hacızade, Nevzat Mutlu, Fatoş Pekseren, Zekiye Sayar, İsmail Şeker, Meriç Arzu Utku, Pelin Yılmaz, Gülşah Özerel Yılmaz ve Özdemir Zoroğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı sergi 7 Nisan 2017 tarihine kadar Nilüfer Belediyesi Nâzım Hikmet Kültürevi Yeraltı Galerisi’nde sanatseverlerin izlenimine açık kalacak.