haber

Müzik Parkı Nilüfer’e yakışacak

Nilüfer, temalı bir parka daha kavuşuyor. Nilüfer Belediyesi, FSM Bulvarı’nda müzik temalı bir parkı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çeşitli müzik enstrümanlarının yer alacağı Nilüfer Müzik Parkı’nda çalışmalar son aşamaya geldi.

 

Temalı meydan parklarına bir yenisini daha ekleyen Nilüfer Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesi FSM Bulvarı üzerindeki Müzik Parkı ile yine örnek olacak. Yaklaşık bin metrekare alan üzerinde yapılan parkta, üç bloklu anfi, süs havuzu, dinlenme ve aktivite alanı bulunuyor. Vurmalı çalgılar, ayaklı piyanonun de bulunduğu parkta Türk Sanat Müziği’nin iki büyük ismi Zeki Müren ve Müzeyyen Senar da unutulmadı. Parkta bulunan özel tasarım banklarda oturulunca iki büyük ismin şarkıları çalacak. Su ve ışık gösterilerinin süsleyeceği arp, kemanlı çeşme de parka ayrı bir özellik katıyor. Yaklaşık 20 gün içerisinde tamamlanması planlanan parka,  manolya, kamelya, zeytin ağaçları da dikildi. Nilespit İstasyonu’nun da bulunduğu park, güneş enerjisi ile kendi elektriğini karşılayacak.

   

Parkta incelemelerde bulunan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, projenin kente renk katacağını belirtti. Nilüfer Belediyesi olarak sanat projeleriyle her zaman örnek gösterildiklerini söyleyen Başkan Bozbey, Müzik Parkı’nı ziyaret eden herkesin büyük keyif alacağını ifade etti.