haber

Müzik yarışmasında final heyecanı

Nilüfer’de yaşayan her çocuğun hayatında sanatın ve sporun bir dalı olsun idealiyle çalışmalarını yürüten ve yıllardır çocuklara yönelik müzik eğitim çalışmaları yaparak onların yeteneklerini erken yaşta keşfedip geliştirmelerini sağlayan Nilüfer Belediyesi, son 2 yıldır da bu alanda bir adım daha atarak genç yetenekleri hem sesleri hem orkestraları ve hem de besteleriyle yarıştırıyor.

Daha önce farklı kurumlar tarafından beş kez düzenlenen ve Bursa genelinde bir organizasyon olmasına rağmen 2011’den itibaren de Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonuyla devam eden Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması, bu yıl 28 okulun katılımıyla başladı.

Yarışmanın ön elemeleri 26-27 Nisan tarihlerinde Nâzım Hikmet Kültürevi’nde yapıldı. Genç müzisyenlerin oldukça başarılı performanslarla kıyasıya yarıştığı organizasyonun finali ise 11 Mayıs’ta saat 15.00’te Fethiye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 

Büyük heyecanla beklenen final gününden önce bir basın toplantısı düzenleyen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer’de spor ve sanatla ilgili başta mekansal koşullar olmak üzere her türlü olanağı yaratmaya çalıştıklarını belirterek, son iki yıldır üstlendikleri, Bursa genelini ilgilendiren Liselerarası Müzik Yarışması'nı bundan sonra da düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. 

Başkan Bozbey, “Gelecekte Bursa’nın gururu olacak gençlerin bu yarışmaya katılanlar arasından çıkacağına inanıyorum,” derken, önceki gün Ankara’da düzenlenen Türkiye'nin en büyük gençlik organizasyonlarından birisi olan Genç Nota Liselerarası Müzik Yarışması'nda alınan sonuçlara dikkat çekti. Başkan Bozbey, “Bu yarışmada Bursa Anadolu Kız Lisesi’nden Ecem Çelik en iyi solist dalında Türkiye birincisi oldu. Işıklar Askeri Hava Lisesi de icrada jüri özel ödülüne layık görüldü. Her iki okul bizim geçen yılki birincilerimiz arasındaydı. Demek ki geçen yıl jürimiz doğru bir tespit yapmış. Ayrıca bu sonuçlar, Nilüfer Liselerarası Müzik Yarışması’nın önemini de gözler önüne seriyor,” açıklamasını yaptı.  

Mix Müzik’in ödül sponsoru olduğu Fethiye Kültür Merkezi’nde düzenlenecek finalde 19 okul en iyi beste, en iyi orkestra,  en iyi kız solist ve en iyi erkek solist kategorilerinde yarışacak. Finalde ayrıca özellikle genç kuşağın hayranlığını kazanan Pinhani grubu da konser verecek. Bursa’nın genç yeteneklerini ortaya çıkaracak olan yarışmanın finali tüm Bursalılar'ın katılımına açık yapılacak. 

Yarışmanın jürisi; Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Çakıcı, Nilüfer Belediyesi Kültür Sanat Sorumlusu Şebnem Nural, Başkan Danışmanı Feza Soysal, Nilüfer Müzik Eğitim Çalışmaları Koordinatörü Harun Fatih Güler, müzisyenler Oğuz Kurtuluş ve Seyhan Şahin, gazeteci-müzisyen Tayfun Timuçin ile müzisyen-yapımcı Özgür Ögöz’den oluşuyor. 

Ödül olarak çeşitli armağanların sunulacağı yarışmada okullar çekilen kura sonucu belirlenen şu sırayla sahne alacak:

1) Mudanya Özel Emine Örnek Anadolu Lisesi
2) Nilüfer Feriha Uyar Kız Teknik ve Meslek Lisesi
3) Işıklar Askeri Hava Lisesi
4) Osmangazi Özel Çekirge Doğa Anadolu Lisesi
5) Mudanya TED Bursa Özel Koleji
6) Osmangazi Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi
7) Osmangazi Cumhuriyet Lisesi
8) Osmangazi Bursa Anadolu Kız Lisesi
9) Nilüfer Özel Şahinkaya Özlüce Anadolu Lisesi
10) Yıldırım Ulubatlı Hasan Anadolu Lisesi
11) Nilüfer Özel Tunçsiper Anadolu Lisesi
12) Osmangazi Çınar Lisesi
13) Osmangazi Bursa Hürriyet Anadolu Lisesi
14) Osmangazi Şehit Onbaşı Hakan Yutkun Anadolu Lisesi
15) Nilüfer Ahmet Erdem Anadolu Lisesi
16) Osmangazi Bursa Anadolu Erkek Lisesi
17) Osmangazi Bursa Anadolu Lisesi
18) Osmangazi Gazi Anadolu Lisesi
19) Yıldırım Ticaret Meslek Lisesi