Mysia Yolları doğaseverleri ağırladı

Nilüfer Belediyesi’nin “Nilüfer Alternatif Destinasyon Projesi” kapsamında Bursa’ya kazandırdığı Mysia Yolları, hafta sonunda doğaseverleri ağırladı. Nilüfer Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Turizm Haftası kapsamında doğaseverleri Mysia Yolları’nda düzenlenen "Mysia Kamplı Yürüyüş” etkinliğindebir araya getirdi. Geçtiğimiz yıl Misi-İnegazi arasında yapılan yürüyüşün ikinci etabı olarak düzenlenen etkinliğe 180 kişi katıldı. Etkinliğin ilk gününde, doğa tutkunları, İnegazi Mahallesi’nden Güngören Göleti’ne kadar 12 kilometre boyunca yürüdü. Akşam gölet çevresinde çadır kampı kuran doğa severler, yorgunluklarını  mendil kapmaca, çuval yarışı, halat çekme ve yumurta yarışı gibi geleneksel oyunlarla attılar.

Etkinliğin ikinci gününde katılımcılar, Güngören Göleti’nden başlayıp 8 kilometrelik yürüyüşün ardından Maksempınar Mahallesi’ne kadar yürüyerek parkuru tamamladı. Doğa yürüyüşüne katılanlar, parkur boyunca ve kamp alanında kendilerine her türlü desteği sağlayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Bu yıl ikincisi düzenlenen yürüyüşün üçüncü etabı, önümüzdeki yıl Maksempınar Mahallesi ile Gölyazı Mahallesi arasında gerçekleştirilecek.