haber

Nadar’ın Büyük Portreleri Mysia Fotoğraf Müzesi'nde

Nilüfer Belediyesi’nin 2017 yılı Ekim ayında hizmete açtığı Mysia Fotoğraf Müzesi, dünyaca ünlü bir ismin sergisine ev sahipliği yapıyor. Bursa’nın ilk ve tek fotoğraf müzesi olma özelliğini taşıyan Mysia Fotoğraf Müzesi’nde, 19. yüzyılın önemli portre fotoğrafçısı Felix Nadar’ın “Nadar’ın Büyük Portreleri” isimli sergi izlenime açıldı.


Küratörlüğünü Engin Özendes’in yaptığı sergide, Felix Nadar’ın çektiği, Victor Hugo’dan Jules Verne’e, Verdi’den Rossini’ye, Manet’den Emile Zola’ya kadar çok sayıda ünlü ismin portreleri yer alıyor. Paris Jeu de Paume Müzesi’ne ait toplam 41 fotoğrafın sanatseverlerle buluştuğu sergi, İstanbul ve Ankara’dan sonra, Mysia Fotoğraf Müzesi’nde izlenime açıldı. Paris Jeu de Paume Müzesi’ne ait toplam 41 fotoğraftan oluşan koleksiyonun yer aldığı serginin açılışına ilgi büyüktü. Sergi açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Fransa’nın Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman ve çok sayıda sanatsever katıldı.


BOZBEY: GURUR VEREN SERGİ


Bursa’nın ilk ve tek fotoğraf müzesinde, dünya fotoğraf sanatı adına damga vuran isimlerden birinin sergisini açtıklarını vurgulayan Başkan Mustafa Bozbey, “19. yüzyılın önemli portre fotoğrafçısı Felix Nadar’ın, “Nadar’ın Büyük Portreleri” isimli sergisine ev sahipliği yapmak, Nilüferliler olarak hepimizi gururlandırıyor. Dünya fotoğraf tarihini, sanatını değiştiren bir ismin ilk kez Bursa’ya taşınması ayrı bir anlam içeriyor” dedi.


Mysia Fotoğraf Müzesi’nin açıldığından bu yana büyük ilgi gördüğünü söyleyen Bozbey şöyle devam etti: “Müzemiz, Türkiye’den ve dünyadan, fotoğrafının önde gelen sanatçılarının eserleri ile Bursalı fotoğraf tutkunlarını bir araya getiriyor. Bu çok özel buluşmayı bizlere yaşattıkları için Sergi küratörü Engin Özendes’e ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. Fransa Bursa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak da fotoğraf sanatçısı Nadar’ın sergisinin Bursa’da yer almasının çok önemli olduğunu vurguladı. Nadar’ın fotoğrafçılık yönünden ziyade karikatürist özelliği olduğuna da dikkat çeken Erbak, Nilüfer Belediyesi’ne böylesine değerli bir sergiyi Bursa sanatseverlerle buluşturduğu için teşekkür etti.


Küratör Engin Özendes de Nadar’ın çektiği olağanüstü portrelerin izleyenlere çok şey anlatacağını söyleyerek, “Bu sergiyi İstanbul ve Bursa’da olmak üzere iki kez düzenlemekten dolayı çok mutluyum. Sergide hiçbir farklı dünya yaratmanıza gerek kalmıyor. Eserler çok şey anlatıyor. Nadar’ın, Bursa’da sergilenmesi gerçekten büyük bir şans” dedi. Başkan Bozbey konuşmaların ardından Özendes ve Erbak’a günün anısına hediye verdi. Başkan Bozbey ve davetliler daha sonra sergiyi ziyaret ederek, Felix Nadar’ın eserlerini görme şansı buldular. Nadar’ın Büyük Portreleri Sergisi, Mysia Fotoğraf Müzesi’nde 3 Haziran’a kadar açık kalacak.