haber

Nâzım Hikmet Kültürevi’nde farklı bir sergi x ist@bursa

Nâzım Hikmet Kültürevi bu ay yine farklı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Çağdaş sanatın önemli isimlerini aynı çatı altında toplayan İstanbul sanat galerisi x-ist, Ali Bilge Akkaya, Bahadır Baruter ve Engin Konuklu’nun eserlerinden oluşan özel bir seçkiyle Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izleyicilerle buluşuyor.

İlk günden büyük ilgi gören serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de katıldı. Başkan Bozbey, sanatçılar Ali Bilge Akkaya ve Engin Konuklu ile birlikte sergiyi gezerek eserleri hakkında bilgi aldı. Nilüfer halkını sanatın her dalıyla buluşturma çabasında olduklarını söyleyen Başkan Bozbey, böylesine değerli eserleri Nilüfer’de sergiledikleri için sanatçılara teşekkür etti.

Özel bir seçki

Ali Bilge Akkaya, Bahadır Baruter ve Engin Konuklu’nun özel seçkilerinden oluşan sergi 20 Mayıs tarihine kadar bir ay boyunca sanatseverlerin ve koleksiyonerlerin beğenisine sunulacak. Son dönem farklı bakış açılarıyla dikkat çeken sanatçıların yer aldığı sergide Ali Bilge Akkaya, birey-toplum ilişkisi, kimlik sorunsalı ve siyasal göndermeler yüklü; kusursuz oranlanmış geometrik strüktürlerin içerisine aniden karşımıza çıkan doğal, gündelik portre fotoğraflarından oluşan özel bir seçkiyle Nilüfer’de sanatseverlerle buluşuyor.

Karikatürist kimliğiyle tanınan ve en son Contemporary İstanbul’15 solo proje alanında ve ardından x-ist’teki kişisel sergisinde ses getiren heykel serisi “Mukadderat”la ismini çok daha özel bir yere taşıyan Bahadır Baruter’in, daha önce bir arada görülmemiş desen çalışmaları da Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki özel seçkide yer alıyor.

Resmettiği çarpıcı portrelerle, hayattan ilginç kesitler alan Engin Konuklu da seçtiği fotoğraf karelerini tuval üzerine akrilik kullanarak aktarıyor ve bunu yaparken izleyiciyi içine çeken bir atmosfer yaratmayı başarıyor.